FUN TIME

Αυτή είναι η «έξυπνη» σκούπα-ρομπότ που καθαρίζει τα πάντα μόνη της!

Αυτή είναι η «έξυπνη» σκούπα-ρομπότ που καθαρίζει τα πάντα μόνη της!

Είτε είστε λάτρεις της τεχνολογίας είτε όχι, το σίγουρο είναι πως τα εξελιγμένα τεχνολογικά προϊόντα που έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά τα τελευταία χρόνια έχουν αλλάξει προς το καλύτερο τον τρόπο που εργαζόμαστε, απολαμβάνουμε τις δραστηριότητές μας και επικοινωνούμε με τους αγαπημένους μας.

Με λίγα λόγια, έχουν αναβαθμίσει την ποιότητα της ζωής μας, βελτιώνοντας πολλές διαδικασίες και συνήθειες οι οποίες μέχρι σήμερα, ήταν σίγουρα κουραστικές και χρονοβόρες. Αρκεί να δει κάποιος τα «έξυπνα» προϊόντα που μας έρχονται το τελευταίο διάστημα από τους τομείς της ρομποτικής και της τεχνητής νοημοσύνης, όπως η ρομποτική σκούπα της Xiaomi που μόλις κυκλοφόρησε στην ελληνική αγορά.

Πρόκειται για μια «έξυπνη» οικιακή συσκευή που φέρνει το αύριο στο σήμερα, αποδεικνύοντας ότι η τεχνολογία μπορεί πράγματι να «δουλέψει» προς όφελός μας.

Η εξελιγμένη αυτή σκούπα-ρομπότ ονομάζεται Mi Robot Vacuum και αλλάζει τα δεδομένα στον τομέα της οικιακής καθαριότητας. Όσο παράξενο ή μακρινό και αν φαντάζει για κάποιους, αυτή η ρομποτική σκούπα μπορεί να σκουπίζει μόνη της, να ελέγχεται πλήρως από απόσταση, να προσδιορίζει τις καλύτερες διαδρομές καθαρισμού και μεταξύ άλλων, να επιστρέφει μόνη της στη βάση της και να επαναφορτίζεται αυτόματα!

m1



Πώς λειτουργεί η Mi Robot Vacuum

Η πολυαναμενόμενη ρομποτική σκούπα της Xiaomi αποτελεί σίγουρα ένα προϊόν που θα κάνει τη διαφορά σε πολλά νοικοκυριά, αφού όχι μόνο θα περιορίσει την ενέργεια που καταναλώνουμε στις δουλειές του σπιτιού αλλά την ίδια ώρα, θα μας βοηθήσει να εξοικονομήσουμε πολύτιμο για εμάς χρόνο.

Πώς, όμως, λειτουργεί η νέα αυτή «έξυπνη» συσκευή και σε ποιον βαθμό μπορούμε να εμπιστευτούμε ένα ρομπότ για την καθαριότητα του σπιτιού μας;

Αρκεί να ρίξει κάποιος μια «ματιά» στις λειτουργίες και τα ειδικά χαρακτηριστικά της Mi Robot Vacuum για να αντιληφθεί πως σε αυτή την περίπτωση, έχουμε να κάνουμε με μια σημαντική καινοτομία.

Ενδεικτικά αξίζει να αναφέρουμε πως η νέα σκούπα-ρομπότ καθαρίζει όλους τους τύπους δαπέδων, εγγυάται καθαρισμό 2,5 ωρών σε πλήρη φόρτιση, διαθέτει 12 διαφορετικούς αισθητήρες για να χαρτογραφεί όλους τους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού και έχει τρεις επεξεργαστές που της επιτρέπουν να κινείται σε πραγματικό χρόνο.

Το πιο σημαντικό στοιχείο για εμάς, βέβαια, έχει να κάνει με το ότι μπορεί να υπολογίζει τη θέση της και τις καλύτερες διαδρομές καθαρισμού στο σπίτι. Πώς το καταφέρνει αυτό; Βάσει του ειδικού αλγόριθμου εντοπισμού και χαρτογράφησης SLAM που χρησιμοποιεί τα δεδομένα των αισθητήρων! Μάλιστα, είναι ενδιαφέρον να σημειώσουμε πως ο αισθητήρας Laser Distance Sensor που διαθέτει η σκούπα, της επιτρέπει να σκανάρει τον περιβάλλοντα χώρο σε 360 μοίρες και 1.800 φορές το λεπτό, καθώς και ότι χάρη στον αισθητήρα τοίχου και την πλευρική της βούρτσα, μπορεί να καθαρίζει αποτελεσματικά τις γωνίες.

m2

Το αύριο σε ό,τι αφορά και στις οικιακές μας συσκευές είναι ρομποτικό και βρίσκεται ήδη εδώ και το σίγουρο είναι πως αξίζει να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο κάθε τεχνολογία που λειτουργεί προς όφελός μας και μπορεί να βελτιώσει την καθημερινότητά μας, βοηθώντας μας να εξοικονομήσουμε ενέργεια χρόνο.

Στην περίπτωση, λοιπόν, που η επιλογή μιας ρομποτικής σκούπας σας εντυπωσιάζει, τότε μπορείτε σήμερα κιόλας να ανακαλύψετε τη Mi Robot Vacuum στις μεγάλες αλυσίδες λιανικής πώλησης, σε επιλεγμένα σημεία πώλησης, στο κατάστημα Mi Store στο Golden Hall και το ηλεκτρονικό κατάστημα www.mistore-greece.gr.