FUN TIME

Tik Tok: Η νέα ερώτηση που έγινε Viral - «Πόσο συχνά σκέφτεσαι τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία;»

Tik Tok: Η νέα ερώτηση που έγινε Viral - «Πόσο συχνά σκέφτεσαι τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία;»

Η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία φαίνεται να γοητεύει το ανδρικό φύλο και αυτό το συμπεράναμε μέσω... του Tik Tok

Το TikTok είναι η νέα τάση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με πολλούς νέους να σκαρφίζονται νέες ιδέες ή ερωτήσεις και να γίνονται viral μέσα σε λίγες ώρες.

Μια λοιπόν νέα τάση που έχει κατακλύσει την πλατφόρμα αφορά τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Γυναίκες πλησιάζουν τους άνδρες και τους ρωτούν «Πόσο συχνά σκέφτεσαι τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία;»

Το βίντεο αυτό ξεκίνησε από τη Σουηδέζα Saskia Cort η οποία ζήτησε στους ακολούθους της να ρωτάνε στους άντρες της ζωής τους και να την προσθέτουν με ετικέτα. Μετά ακολούθησε ο Gaius Flavius, ο οποίος ως λάτρης της ιστορίας δημοσίευσε την ίδια προτροπή στο Instagram και έγινε viral. Και κάπως έτσι το hashtag #romanempire έχει ξεπεράσει τις 1,5 δισεκατομμύρια προβολές.

Ο λόγος που οι άντρες σκέφτονται συνέχεια τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία

Σύμφωνα με τον παρουσιαστή του podcast The History of Rome αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι στρέιτ άνδρες σκέφτονται συνέχεια τις μάχες, τον στρατό και τις πανοπλίες, άρα και τη ρωμαϊκή αυτοκρατορία που σχετίζεται με την πολεμική ιστορία. Όσοι ασχολούνται με τους Ρωμαίους ασχολούνται μόνο με το τι έκαναν οι άνδρες και κανείς δεν ρωτάει για τις γυναίκες.

Η ιστορικός Hannah Cornwell αναφέρει ότι ένα πράγμα που γοητεύει τους άνδρες είναι η δύναμη και η εξουσία. Οι άνδρες ιστορικά και πολιτιστικά ταυτίζονται με τα ιδανικά της εξουσίας και η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία αποτελεί την επιτομή των ιστοριών δύναμης, κατάκτησης και μεγαλείου.