FUN TIME

Ποια είναι τελικά η ιδανική ημερομηνία για να στολίσετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο;

Ποια είναι τελικά η ιδανική ημερομηνία για να στολίσετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο;
UNSPLASH.

Τι απαντούν ειδικοί για ένα αγαπημένο έθιμο εν όψει εορτών.

Αναμφίβολα, ο στολισμός του χριστουγεννιάτικου δέντρου είναι μία στιγμή που χαρίζει απλόχερα χαμόγελα και στιγμές ξεγνοιασιάς σε όλον τον κόσμο, παρ’ ότι ο χρόνος της εορταστικής προετοιμασίας εξακολουθεί να… διχάζει.

Σύμφωνα με ειδικούς, υπάρχει μία ημερομηνία ιδανική για να τοποθετηθεί το χριστουγεννιάτικο δέντρο στα σπίτια μας, με όλη του τη χάρη και όχι, δεν είναι η 1η Δεκεμβρίου.

Η 3η Δεκεμβρίου είναι η κατάλληλη ημέρα, σύμφωνα με τους ειδικούς από το Christmas Tree World με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς είναι η τέταρτη Κυριακή πριν από τα Χριστούγεννα.

«Πολλά νοικοκυριά επιθυμούν να στολίσουν την 1η μέρα του μήνα, προκειμένου να σηματοδοτήσουν την έναρξη της επίσημης αντίστροφης μέτρησης για την αλλαγή του χρόνου. Ωστόσο, ο χρόνος μπορεί να διαφέρει αναλόγως της χώρας στην οποία ζείτε», ανέφεραν οι ειδικοί, μιλώντας στη Sun.

Στην Αυστραλία, για παράδειγμα, είναι σύνηθες να στήνουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο στις αρχές Νοεμβρίου, μετά την ετήσια χριστουγεννιάτικη παρέλαση. Στη ρωμαιοκαθολική παράδοση, το χριστουγεννιάτικο δέντρο δεν… κουνιόταν πριν από την παραμονή των Χριστουγέννων, ενώ, πιστεύεται ότι και η βασιλική οικογένεια της Μεγάλης Βρετανίας ακολουθεί αυτόν τον κανόνα.

Σχετικές ειδήσεις