ΓΥΝΑΙΚΑ

Πώς τα χρώματα επηρεάζουν την ψυχολογία των παιδιών

Πώς τα χρώματα επηρεάζουν την ψυχολογία των παιδιών
pexels.com

Τι πρέπει να γνωρίζετε 

Τα χρώματα έχουν την ικανότητα να εμπνέουν, να ενθουσιάζουν, να θεραπεύουν, να ηρεμούν. Αυτό ισχύει και στην περίπτωση των παιδιών, που είναι ακόμη πιο ευαίσθητα στην έκθεσή των χρωμάτων. Αυτό που πρέπει να προσέχουν οι γονείς, είναι η σωστή επιλογή των χρωμάτων στο σπίτι και ειδικά στο παιδικό υπνοδωμάτιο.

Ενώ οι επιστήμονες έχουν μάθει αρκετά από τον τρόπο που επηρεάζουν τα χρώματα το σώμα και το μυαλό μας, κρατήστε στο πίσω μέρος του μυαλού σας ότι κάθε παιδί ειναι διαφορετικό. Έρευνες έχουν δείξει ότι το χρώμα που θα βλέπει το παιδί σε καθημερινή βάση έχει μεγάλη σημασία για τον ψυχισμό του.

Πράσινο

Βελτιώνει την κατανόηση και την αναγνωστική ταχύτητα του παιδιού. Σε αυτό το χρώμα, δύσκολα κανεις μπορεί να βρει μειονεκτήματα, καθώς είναι υπεύθυνο για την ισορροπία και την αίσθηση της πληρότητας.

Κόκκινο

Διεγείρει και ενεργοποιεί το σώμα του παιδιού. Για αυτό και μόνο το λόγο, θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί μόνο σε ένα μικρό πλαίσιο του δωματίου, όπως μια κολώνα ή έναν μικρό τοίχο.

Ροζ

Προκαλεί ενσυναίσθηση και ηρεμεί το παιδί. Έρευνες υποστηρίζουν ότι το ροζ χρώμα εκπέμπει γαλήνη και ηρεμία.

Γκρι

Το καθαρό γκρι φτιάχνεται από μαύρο και άσπρο και ισορροπεί ανάμεσά τους. Είναι απροσδιόριστο και αδιάφορο. Δεδομένου ότι ουσιαστικά δεν έχει χρώμα, δεν τραβάει την προσοχή πάνω του.Το γκρι είναι ένα χρώμα που υποχωρεί επιτρέποντας σε πιο ζωηρά χρώματα να πάρουν πρωταγωνιστικό ρόλο.