ΓΥΝΑΙΚΑ

Το τσάι είναι το καλύτερο ρόφημα που μπορείς να καταναλώσεις εν μέσω πανδημίας

Το τσάι είναι το καλύτερο ρόφημα που μπορείς να καταναλώσεις εν μέσω πανδημίας

Μήπως να μειώσεις τον καφέ και να ξεκινήσεις το τσάι;

Διανύουμε και επίσημα πια τη χειμερινή περίοδο, όμως τα πράγματα φέτος είναι εντελώς διαφορετικά συγκριτικά με τις προηγούμενες χρονιές. Η εν εξελίξει πανδημία του Κορονοϊού μας δίνει κίνητρο για να προσέξουμε λίγο παραπάνω την υγεία, τη διατροφή και το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Το πράσινο τσάι είναι γνωστό για τα πολλά οφέλη που έχει στον οργανισμό ενώ αποτελεί ιδανική επιλογή ροφήματος για τις κρύες ημέρες της σεζόν. Περιέχει ένα συστατικό που συμβάλει στην αντιμετώπιση του άγχους. Συγκεκριμένα περιέχει το συστατικό L-theanine, το οποίο έχει μεγάλη επίδραση στο σώμα σου. Η L-θεανίνη αυξάνει τη δραστηριότητα του ανασταλτικού νευροδιαβιβαστή GABA, ο οποίος δρα κατά του άγχους.

Επιπλέον μπορεί να βελτιώσει μερικούς από τους κύριους παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών προσβολών και των εγκεφαλικών επεισοδίων. Όπως το πράσινο τσάι έτσι και το matcha προέρχεται από το φυτό Camellia sinensis. Ωστόσο, έχει αναπτυχθεί διαφορετικά, έχει μια μοναδική διατροφική αξία και περιέχει πολλές θρεπτικές ουσίες. Οι αγρότες καλλιεργούν το matcha καλύπτοντας τα φυτά τσαγιού τους 20-30 ημέρες πριν από τη συγκομιδή για να αποφύγουν την άμεση έκθεση στο ηλιακό φως. Αυτό αυξάνει την παραγωγή χλωροφύλλης, ενισχύει την περιεκτικότητα σε αμινοξέα και δίνει στο φυτό αυτό μια πιο έντονη πράσινη απόχρωση. Στα super market θα βρεις πληθώρα από αρωματικά τσάι, σε πολύ προσιτή τιμή, που αξίζει να δοκιμάσεις.