ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Μόνα Λίζα μας δείχνει τα οπίσθιά της σε μουσείο του Μπρίστολ!

Μόνα Λίζα
AP

Η Moona Lisa είναι ένα χάλκινο γλυπτό που βασίστηκε στο πασίγνωστο έργο του Banksy.

H χάλκινη εκδοχή της διάσημης Μόνα Λίζα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, μας δείχνει ευθαρσώς τα οπίσθια της σε μουσείο του Μπρίστολ!

Τη Moona Lisa, όπως είναι ο τίτλος του γλυπτού, φιλοτέχνησε ο Νικ Γουόκερ, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της street art κουλτούρας που προέρχεται από την underground σκηνή του Μπρίστολ της δεκαετίας του 80. To χάλκινο έργο αποτελεί μια ευθεία απάντηση στην πρόκληση του Banksy ο οποίος μετά το περιβόητο γκραφίτι του με την Τσοκόντα να επιδεικνύει τα οπίσθια της, είχε δηλώσει πως «τίποτα άλλο δεν μπορεί να γίνει πια με τη Μόνα Λίζα».

Η δημιουργία του αγάλματος παρουσιάζει αρκετό ενδιαφέρον, καθώς σύμφωνα με το BBC, κατασκευάστηκε μια εξέδρα με 160 κάμερες DSLR προκειμένου να καταγράψουν μια εικόνα 360 μοιρών ενός ζωντανού μοντέλου ντυμένου ως Moona Lisa έτσι όπως την είχε αποτυπώσει ο Banksy. Στη συνέχεια, η συγκεκριμένη εικόνα χρησιμοποιήθηκε ως ψηφιακό πλέον «καλούπι» πάνω στο οποίο βασίστηκε το τελικό χάλκινο γλυπτό του Γουόκερ που έχει ύψος 1 μέτρο και 80 εκατοστά και ζυγίζει 260 κιλά.

Η Moona Lisa (mooning στην αγγλική αργκό σημαίνει δείχνω τα οπίσθιά μου) θα εκτίθεται στο Μ-Shed του Μπρίστολ μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.



Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Metallica: Η επική αντίδραση τους καθώς διαβάζουν σχόλια που «θάβουν» το Black Album

O Καστανάνθρωπος: Ένας serial killer σκορπά τον τρόμο στη νέα σειρά του Netflix

Μόνικα Μπελούτσι: «Είμαι πολύ χαρούμενη που έρχομαι στην όμορφη χώρα σας»