ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η νέα ταινία του Γιάννη Σμαραγδή για τον Ιωάννη Καποδίστρια - «Είναι ένα έργο χρέους»

Η νέα ταινία του Γιάννη Σμαραγδή για τον Ιωάννη Καποδίστρια - «Είναι ένα έργο χρέους»

Ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής μιλάει για τη νέα του ταινία, αφιερωμένη στον Ιωάννη Καποδίστρια 

Τη ζωή και το έργο του Ιωάννη Καποδίστρια, του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας μετά την απελευθέρωση από τον Οθωμανικό ζυγό αναδεικνύει ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής στη νέα του ταινία.

Τα γυρίσματα, τα οποία ξεκίνησαν από το Μοναστήρι της Καισαριανής ολοκληρώθηκαν για το πρώτο μέρος της ταινίας, ενώ θα συνεχιστούν σε πολλές πόλεις της Ελλάδας αλλά και σε χώρες όπως η Αυστρία, η Ρουμανία και άλλες.

Ο σκηνοθέτης, μίλησε στην κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού ΟΡΕΝ εξηγώντας πως για εκείνον πρόκειται για ένα έργο χρέους για τον μεγαλύτερο οραματιστή πολιτικό της νεότερης Ελλάδας, όπως λέει.

Ο δημοφιλής σκηνοθέτης, μίλησε στο ΟΡΕΝ, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα έργο χρέους, για τον μεγαλύτερο οραματιστή πολιτικό της νεότερης Ελλάδας.

«Στα μάτια μου είναι μεγάλος, γιατί, όπως λέγανε και οι αντίπαλοί του είχε μία ροπή προς το καλό και έφυγε, άσπιλος, αμόλυντος και ήρεμος, γιατί είχε κάνει το καθήκον του. Να ξανακάνει - έτσι αισθανόταν - την Ελλάδα μία χώρα μήτρα. Έναν κεντρικό φορέα που θα γεννάει τα καινούργια πράγματα».

Σύμφωνα με το OPEN, ο προϋπολογισμός της ταινίας ξεπέρασε τα 7 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η πρεμιέρα της είναι προγραμματισμένη για το επόμενο φθινόπωρο στη Νέα Υόρκη. Στο ρόλο του Ιωάννη Καποδίστρια πρωταγωνιστεί ο Αντώνης Μυριαγκός.

«Η ταινία θα βάλει ξανά μέσα στις ψυχές των ανθρώπων τις αρετές του Καποδίστρια, που είναι αναγκαίες για να μπορέσει να υπάρξει Ελλάδα και ελληνισμός. Πίστευε τόσο πολύ στην Ελλάδα, ότι θα έπρεπε να ξαναγίνει μία κεντρική χώρα φωτός, που το υπερασπίστηκε θυσιαζόμενος ο ίδιος», καταλήγει ο Γιάννης Σμαραγδής.