Πέντε βραβευμένες παραλίες της Ελλάδας που αξίζει να επισκεφτούμε αυτόν τον Ιούνιο
TRAVEL

Πέντε βραβευμένες παραλίες της Ελλάδας που αξίζει να επισκεφτούμε αυτόν τον Ιούνιο

Στην Ελλάδα το μάτι μας δεν «χορταίνει» γαλάζιο. Τι σημαίνει αυτό; Πως οι βραβευμένες και πολυφωτογραφημένες παραλίες της χώρας μας, με βαθυγάλαζα ή πράσινα νερά, άμμο ή βότσαλο, είναι πολλές και άκρως ελκυστικές για κάθε επισκέπτη.

Είτε επιλέξουμε το Αιγαίο πέλαγος, είτε το Ιόνιο, τις Σποράδες ή την Κρήτη, ένα είναι το σίγουρο: Η επιλογή, ανάμεσα σε δεκάδες εξωτικούς προορισμούς, που θυμίζουν επίγειους παραδείσους, σίγουρα, θα μας βάλουν σε δίλημμα. Ειδικά, εάν αναλογιστούμε πως κάποιες από τις συγκεκριμένες παραλίες, ανήκουν στις προστατευόμενες περιοχές Natura 2000, τότε η ανυπομονησία όλων να βρεθούμε εκεί απολαμβάνοντας μία δροσιστική βουτιά, γίνεται ακόμη μεγαλύτερη.

Το ερώτημα λοιπόν είναι: Από που ξεκινάει κανείς να επιλέγει ανάμεσα στις πιο διάσημες παραλίες στην Ελλάδα; Ακριβώς εδώ θα βρούμε την απάντηση, γνωρίζοντας λίγο καλύτερα πέντε από τις καλύτερες παραλίες της Ελλάδας. Εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε, είναι να καθίσουμε αναπαυτικά και να επιλέξουμε σε ποιον προορισμό, θέλουμε να περάσουμε τις επόμενες καλοκαιρινές διακοπές μας στην Ελλάδα.

Αυτές είναι πέντε βραβευμένες παραλίες που αξίζει να επισκεφτούμε

Ο Μπάλος είναι λιμνοθάλασσα η οποία βρίσκεται στη χερσόνησο της Γραμβούσας, στο βορειοδυτικό άκρο της Κρήτης. Διοικητικά υπάγεται στον δήμο Κισάμου και απέχει 17 χιλιόμετρα από το Καστέλι Κισάμου. (περιοχή Natura)

mpalos.jpg
Μπάλος

Το Ναυάγιο της Ζακύνθου ή ο "Παναγιώτης", είναι ένα ναυάγιο πλοίου στην απομονωμένη ακτή Άη Γιώργης της Ζακύνθου, και σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αξιοθέατα του νησιού.

nauagio.jpg
Ναυάγιο

Μια από τις πιο φωτογραφημένες και εντυπωσιακές παραλίες της Μήλου αλλά και της Ελλάδας, είναι το Σαρακήνικο που πήρε το όνομα του από τους σαρακηνούς πειρατές. Βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του νησιού και κοιτάζει προς τα νησιά της Κιμώλου και της Σίφνου.

sarakiniko.jpg
Σαρακήνικο

Το Ελαφονήσι είναι νησί το οποίο βρίσκεται κοντά στο νοτιοδυτικό άκρο του Μεσογειακού νησιού της Κρήτης, στο οποίο και υπάγεται διοικητικά, εντός της περιφερειακής ενότητας των Χανίων. Όταν ο καιρός είναι καλός, είναι δυνατό να διασχίσει κανείς περπατώντας τα ρηχά νερά που το χωρίζουν από την ηπειρωτική Κρήτη. (περιοχή Natura)

elafonisi.jpg
Ελαφονήσι

Η Παραλία Λαλάρια βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Σκιάθου. Πρόκειται για μια παραλία ευρέως γνωστή για τα βότσαλά της και το καλοκαίρι την επισκέπτονται πολλοί τουρίστες. Η πρόσβαση εκεί γίνεται με καραβάκια που είναι αγκυροβολημένα στο παλιό λιμάνι του νησιού.

lalaria.jpg
Λαλάρια

Αυτόν τον Ιούνιο, ήρθε η στιγμή να ανακαλύψουμε εκείνη την παραλία, η οποία χάρη στα μοναδικά νερά της, θα καταφέρει να γίνει η αγαπημένη μας, κατέχοντας μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας. Για εμάς που ακόμη ψάχνουμε τον πιο ιδιαίτερο προορισμό του καλοκαιριού, πλέον, μπορούμε να αποφασίσουμε ποιος θα είναι αυτός!

Δείτε κι αυτά από το Weekend Edition:

Διακοπές στη φύση: Οι Έλληνες γυρνάνε την πλάτη στα Airbnb και στήνουν σκηνές στην άμμο

Στην Ελλάδα το ομορφότερο χωριό της Ευρώπης, σύμφωνα με τις αναρτήσεις στα social media

Οι τέσσερις κορυφαίοι καλοκαιρινοί προορισμοί στην Ελλάδα για solo travelling

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ