Μαλβίδες
Μαλβίδες
Πηγή: Pixabay
TRAVEL

Χριστούγεννα σε 7 εξωτικούς προορισμούς: Καλοκαίρι μέσα στον χειμώνα!

Χριστούγεννα με βουτιές σε τιρκουάζ νερά. 

Τα Χριστούγεννα για τον Δυτικό Κόσμο είναι ταυτισμένα με το χιόνι, που θεωρείται πως ανυψώνει το εορταστικό κλίμα στο έπακρο. Σε κάθε περίπτωση, στην καρδιά του χειμώνα, στην Ευρώπη και στην πλειονότητα των ΗΠΑ, το κρύο είναι τσουχτερό και οι θερμοκρασίες κινούνται γύρω από το μηδέν, στις περισσότερες περιπτώσεις. Οι πόλεις και τα χωριά φορούν τα γιορτινά τους, στολίζουν και τους εξωτερικούς τους χώρους με πολύχρωμα λαμπιόνια και άλλους στολισμούς, στις πλατείες στήνονται μεγάλα χριστουγεννιάτικα δέντρα και φάτνες που μας βάζουν στο κλίμα, έως ότου οι εορτασμοί μεταφερθούν στη θαλπωρή των σπιτιών και τους εσωτερικούς χώρους των εστιατορίων, μπαρ και κλαμπ.

Πολλοί όμως είναι εκείνοι που δράττουν της ευκαιρίας των χριστουγεννιάτικων διακοπών για να ταξιδέψουν κάπου εντελώς διαφορετικά: Οι λεγόμενοι «εξωτικοί προορισμοί» προσφέρουν πράγματι ακριβώς ό,τι δεν προσφέρει αυτή την περίοδο η Ελλάδα ή η Ευρώπη και η Αμερική: Ζέστη, τροπικές θερμοκρασίες, βουτιές στη θάλασσα και στις πισίνες πολυτελών ξενοδοχείων και μια συνολική, ανεπανάληπτη εμπειρία για γιορτές που κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει. Ας δούμε μερικές επιλογές σε εξωτικούς προορισμούς που σίγουρα θα μας δελεάσουν να αφήσουμε τη ζεστασιά του τζακιού και τη θαλπωρή του στολισμένου δέντρου για περιπέτειες σε κλίμα τροπικό!

Μπαχάμες

Μπαχάμες
Μπαχάμες


Οι περισσότεροι από εμάς ταυτίζουν τον όρο «εξωτικός» με τις Μπαχάμες. Πράγματι, αυτό το σύμπλεγμα νησιών στον Ατλαντικό ωκεανό, στην Καραϊβική θάλασσα, θυμίζει κάτι από… παράδεισο. Λευκές αμμουδιές, τιρκουάζ νερά και πανύψηλοι φοίνικες προσφέρονται για ατέλειωτη ξεκούραση και θαλάσσια σπορ – τα νησιά στις Μπαχάμες προσφέρονται για τους λάτρεις όλων των θαλάσσιων αθλημάτων. Παλαιότερα οι Μπαχάμες ήταν καταφύγιο πειρατών, αλλά σήμερα είναι ιδανικός προορισμός για το ψάρεμα, το snorkeling, την ιστιοπλοΐα, τις καταδύσεις και το κολύμπι. Η χαλαρότητα της Καραϊβικής, πάντως, συνδυάζεται με τη βρετανική ιδιοσυγκρασία, καθώς τα νησιά ήταν αποικία της Βρετανίας μέχρι και το 1973.

Τζαμάικα

Τζαμάικα
Τζαμάικα


Παραμένοντας στην Καραϊβική, πηγαίνουμε ως την Τζαμάικα, που λίγο πολύ όλοι έχουμε τραγουδήσει από το γνωστό τραγούδι του Μάνου Λοΐζου και του Λευτέρη Παπαδόπουλου. Ρούμι, αμμουδιές, κοκοφοίνικες και πολυτελή θέρετρα σχηματίζουν σήμερα το σκηνικό στη νησιωτική αυτή χώρα, που εκτός από την σπουδαία παράδοση στους δρομείς ταχύτητας, διατηρεί την κουλτούρα και τον πολιτισμό της. Προσελκύει κάθε χρόνο εκατομμύρια επισκέπτες που την προτιμούν για την αυθεντικότητά της.

Μαλδίβες

Μαλδίβες
Μαλδίβες


Περνώντας στον Ινδικό ωκεανό, οι Μαλδίβες θεωρούνται ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για γαμήλιο ταξίδι. Ο ρομαντισμός λοιπόν δεν λείπει από μία χώρα που έχει τουριστικές υποδομές για να προσφέρει όλες τις ανέσεις. Καθώς οι προβλέψεις για την κλιματική αλλαγή και την άνοδο της στάθμης των ωκεανών λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας στον πλανήτη, επιμένουν ότι το ενδεχόμενο τα νησάκια αυτά να βυθιστούν και να εξαφανιστούν στο άμεσο μάλιστα μέλλον, πολλοί είναι εκείνοι που επιθυμούν να προλάβουν να τα επισκεφθούν για μια βουτιά στα διάφανα νερά τους!

Μαδαγασκάρη

Μαδαγασκάρη
Μαδαγασκάρη


Ανερχόμενος προορισμός, ειδικά για τη χώρα μας, η Μαδαγασκάρη παραμένει εξωτική και άγνωστη για τους περισσότερους. Βρίσκεται στα ανατολικά της Αφρικής, στον Ινδικό ωκεανό και πρόκειται για ένα νησί μεγέθους 592,800 m2, με πλούσια και εξαιρετικά σπάνια χλωρίδα, αλλά και… ιδιόρρυθμη πανίδα, όπως αναφέρεται συχνά. Οι κάτοικοι διατηρούν στο έπακρο τις πατροπαράδοτες παραδόσεις τους, ενώ συνεχίζουν να χτίζουν τις παραδοσιακές τους ξύλινες κατοικίες πάνω σε υψώματα. Στην ενδοχώρα ειδικά, μπορούμε να αντιληφθούμε ακόμα και σήμερα πώς η ζωή έχει παραμείνει ανέγγιχτη από την τεχνολογική, ειδικά, εξέλιξη.

Άγιος Μαυρίκιος

Άγιος Μαυρίκιος
Άγιος Μαυρίκιος


Τρίτος δημοφιλέστατος εξωτικός προορισμός στον Ινδικό ωκεανό είναι ο Άγιος Μαυρίκιος. Ένα μικρό νησάκι, διάσημο όσο λίγα ακόμα ανά τον κόσμο, που φιλοξενεί για ξένοιαστες, εξωτικές διακοπές ταξιδιώτες από όλα τα μέρη της Γης. Εκτός από τις πανέμορφες παραλίες του με τα γαλαζοπράσινα νερά, τη λευκή άμμο και τους φοίνικες, στον Άγιο Μαυρίκιο μπορούμε να απολαύσουμε μοναδικές διαδρομές στην ενδοχώρα, με λίμνες, καταρράκτες και πλούσια, άγρια φύση.

Χαβάη

Χαβάη
Χαβάη


«Εξωτικός» και «Χαβάη» πηγαίνουν μαζί, καθώς αυτός ο προορισμός στη μέση του Ειρηνικού ωκεανού συνδυάζει τα πάντα. Είναι ένας εξωτικός παράδεισος και ταυτόχρονα, η 50ή πολιτεία των ΗΠΑ. Διαθέτει πανέμορφες, μοναδικές παραλίες και ταυτόχρονα πανύψηλα, καταπράσινα βουνά. Είναι ο ξένοιαστος προορισμός διακοπών και ταυτόχρονα ο ιστορικός τόπος του Περλ Χάρμπορ. Όταν μιλάμε για «εμπειρία ζωής», τότε το ταξίδι στη Χαβάη δεν είναι τίποτα λιγότερο.

Σρι Λάνκα

Σρι Λάνκα
Σρι Λάνκα


Με πολιτισμό χιλιετιών, η Σρι Λάνκα θεωρείται ένας από τους πιο ενδιαφέροντες ασιατικούς προορισμούς. Ξεφεύγοντας από το μοτίβο της παραλίας με τους φοίνικες και τις βουτιές στον ωκεανό, στη Σρι Λάνκα ταξιδεύουμε για την περιπέτεια των διαδρομών από πόλη σε πόλη και από μνημείο σε μνημείο. Η τοπική παράδοση και ο πολιτισμός συναρπάσουν και τον πλέον καχύποπτο ταξιδιώτη, ενώ η εμπειρία του ταξιδιού δίνει νέα διάσταση στην έννοια «εξωτικός προορισμός»!

Διαβάστε επίσης

Η ιστορία πίσω από το στόλισμα του πρώτου Χριστουγεννιάτικου Δέντρου

Χριστουγεννιάτικα έθιμα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας

Έξι πόλεις για να γνωρίσουμε την αλπική ομορφιά της Ελβετίας

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ