TRAVEL

Η εκπληκτική παραλία των Ελληνικών και το νησάκι που φτάνεις κολυμπώντας

Η εκπληκτική παραλία των Ελληνικών και το νησάκι που φτάνεις κολυμπώντας
Travel Inspiration

Πρόκειται ίσως για μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Βόρειας Εύβοιας, αφού, εκτός από τα πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά της, συνδυάζει μια ξεχωριστή γραφικότητα που ακούει στο όνομα νησίδα Άγιος Νικόλαος.

Με μια μοναδική θέα στο Αιγαίο και στη Σκιάθο, το χωριό των Ελληνικών στον δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού, είναι χτισμένο σε έναν πευκόφυτο λόφο 90 μόλις μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, ενώ το επίνειό της, ο οικισμός του Αγίου Νικολάου είναι και αυτός που κρατάει τα βλέμματα στραμμένα επάνω του.

Σήμα κατατεθέν του οικισμού, αποτελεί η υπέροχη παραλία με το ομώνυμο νησάκι του Αγίου Νικολάου, η οποία με ποιοτική ανοιχτόχρωμη άμμο και αρκετά ρηχή, είναι ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά, ενώ η μεγάλη της έκταση κρύβει πολλές απόμερες γωνιές για κάθε γούστο.

Πολλοί είναι εκείνοι που επιλέγουν να προσεγγίσουν το νησάκι κολυμπώντας λόγω της μικρής του απόστασης από την ακτή, μιας και τα διαυγή ρηχά νερά βοηθούν στην προσπάθειά τους αυτή και με το παραπάνω. Για όλους τους υπόλοιπους, η λεπτή μπεζ αμμουδιά και το δροσερό αποτύπωμα των πεύκων ακόμα και μέσα στη θάλασσα, καθιστά την μη οργανωμένη παραλία, απλά μοναδική…

Σύμφωνα με την παράδοση, στη θαλάσσια περιοχή των Ελληνικών είχε αγκυροβολήσει ο ελληνικός στόλος την περίοδο των ναυμαχιών του Αρτεμισίου (480 π.Χ), εξού και η ονομασία Ελληνικά.

Το μοναδικό οίκημα της νησίδας, δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το ξωκλήσι του Αγίου Νικολάου, το οποίο βρίσκεται σε θέση αρχαίου ναού του Ποσειδώνα και χτίστηκε σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων των Ελληνικών από Σκιαθίτη ναυτικό στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, ενώ η μνήμη του τιμάται στις 20 Μαΐου, ημέρα ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου.

Πληροφορίες/βίντεο από Travel Inspiration