TRAVEL

Αυτά είναι τα μικρά «μυστικά» που τα ξενοδοχεία δεν αποκαλύπτουν ποτέ στους πελάτες τους

Αυτά είναι τα μικρά «μυστικά» που τα ξενοδοχεία δεν αποκαλύπτουν ποτέ στους πελάτες τους
Δείτε πώς θα εξοικονομήσετε χρήματα
pixabay

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν κάνετε κράτηση για τις διακοπές σας

Τα ξενοδοχεία είναι πολύ σημαντικό κομμάτι των αποδράσεων μας. Όλοι ξέρουμε πως η επιλογή του σωστού καταλύματος μπορεί είτε να απογειώσει το ταξίδι μας είτε να το καταστρέψει.

Παρακάτω θα μάθετε μερικά μικρά «μυστικά» των ξενοδοχείων που μπορούν να σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρήματα και να προστατεύσετε τον εαυτό σας από απρόβλεπτες καταστάσεις.

Ο δίπλα μπορεί να έχει το ίδιο δωμάτιο με εσάς στη μισή τιμή

Τα ξενοδοχεία συνηθίζουν να νοικιάζουν τα τελευταία κενά δωμάτια φθηνότερα. Ωστόσο, δε δείχνουν δημόσια τη διαφορά στις τιμές και αυτό γιατί υπάρχει πάντα μια πιθανότητα να κάνει κάποιος κράτηση στο πλήρες κόστος, την τελευταία στιγμή.

Ως εκ τούτου, τα δωμάτια εμφανίζονται σε ιστοσελίδες κρατήσεων που οι τιμές είναι χαμηλά και το όνομα του ξενοδοχείου εμφανίζεται μόνο μετά την πληρωμή. Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να δείτε μόνο τον αριθμό των αστεριών, τον τύπο του δωματίου και τον κατάλογο των υπηρεσιών. Μπορείτε να επιλέξετε την περιοχή όπου θέλετε να μείνετε και η κράτηση δεν μπορεί να ακυρωθεί.

Δοκιμάστε λοιπόν να κάνετε την κράτηση σας μετά τις 18:00 το απόγευμα και μπορεί να είναι φθηνότερα από ό,τι το πρωί.

Μπορείτε να διαπραγματευτείτε

Τα περισσότερα ξενοδοχεία πληρώνουν τα συστήματα κρατήσεων με προμήθεια άνω του 30%. Έτσι, αν τηλεφωνήσετε απευθείας στο ξενοδοχείου για να κάνετε κράτηση, θα έχετε μια σημαντική έκπτωση. Έχετε επίσης τη δυνατότητα να διαπραγματευτεί την τιμή, ειδικά αν επιθυμείτε να κλείσετε ένα δωμάτιο για πολλές μέρες. Αυτό θα συμβεί ιδιαίτερα αν το ξενοδοχείο δεν ανήκει σε κάποια μεγάλη αλυσίδα αλλά είναι ανεξάρτητο.

Τα ξενοδοχεία έχουν δωρεάν υπηρεσίες

Όταν κάνετε κράτηση, ρωτήστε για τις δωρεάν υπηρεσίες που μπορείτε να λάβετε. Τα ξενοδοχεία προσφέρουν στους επισκέπτες εμφιαλωμένο νερό, σίδερο για τα ρούχα, προϊόντα περιποίησης, φορτιστές τηλεφώνων και επιτραπέζια παιχνίδια. Μπορούν επίσης να σας βρουν ταξί, να κλείσουν εισιτήρια για μια συναυλία ή τραπέζι σε εστιατόριο, να σας ξυπνήσουν την ώρα που επιθυμείτε ή να καλέσουν γιατρό. Επιπλέον, μπορούν να σας φέρουν ένα ζεστό πρωινό στο δωμάτιό σας.

Μπορούν να σας μεταφέρουν σε άλλο ξενοδοχείο

Ναι, ναι, μπορεί να βρεθείτε σε άλλο κατάλυμα χωρίς τη συγκατάθεση σας. Τα ξενοδοχεία, τείνουν να κάνουν επιπλέον κρατήσεις ώστε να είναι σίγουροι πως κανένα δωμάτιο δεν θα μείνει άδειο αν κάποιος αποφασίσει έστω και τελευταία στιγμή να ακυρώσει την κράτησή του. Αν σας ζητήσουν να μεταβείτε σε άλλο ξενοδοχείο, έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε ένα δωμάτιο ανώτερης κατηγορίας ή πρόσθετες υπηρεσίες όπως για παράδειγμα, μια δωρεάν ξενάγηση.

Το δωμάτιό σας δεν είναι πάντα όσο καθαρό όσο φαίνεται

Σίγουρα δεν είστε οι πρώτοι επισκέπτες που έμειναν εκεί. Πρέπει λοιπόν να προσέξετε τα πράγματα που είχαν χρησιμοποιηθεί πριν από εσάς. Διπλώστε και απομακρύνετε τα καλύμματα και χρησιμοποιήστε ποτήρια μιας χρήσεως.

Τα δωμάτια δεν είναι ίδια

Όταν θέλετε να επιλέξετε ένα δωμάτιο, ίσως ο άνθρωπος στην υποδοχή να σας πει πως όλα τα δωμάτια είναι ίδια. Αυτό δεν ισχύει. Πάντα υπάρχουν διαφορές στην διαρρύθμιση και τη θέα των δωματίων.

Το να κάνετε παράπονα, αποδίδει

Αν υπάρχει λόγος, όπως θορυβώδεις γείτονες ή έλλειψη καλής εξυπηρέτησης, παραπονεθείτε. Τα ξενοδοχεία δεν θέλουν να μειωθεί η βαθμολογία τους λόγω αρνητικών σχολίων. Έτσι, μπορεί να σας προσφέρουν επιπλέον έκπτωση ή πρόσθετες υπηρεσίες. Μιλήστε ευγενικά, ρωτήστε ποιος θα λύσει το πρόβλημα και καλέστε τον υπεύθυνο.

Τα χρηματοκιβώτια των δωματίων δεν είναι ασφαλή

Τα μικρά χρηματοκιβώτια στα δωμάτια, δεν είναι ασφαλισμένα για κλοπές. Αν έχετε κάποια πολύτιμα πράγματα, ζητήστε από τους υπαλλήλους της ρεσεψιόν να τα βάλουν στο χρηματοκιβώτιο του ξενοδοχείου και να σας δώσουν μια απόδειξη. Αυτή η λύση είναι ασφαλέστερη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις