TRAVEL

Κοντινές αποδράσεις για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (pics)

Κοντινές αποδράσεις για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (pics)
Την ώρα που δύει ο ήλιος στο Σούνιο η εικόνα είναι ονειρική

Θέλετε να ξεφύγετε για λίγο από τα τείχη της πόλης και της καθημερινότητάς σας; Ανήκετε στην κατηγορία εκείνων που δεν επιθυμούν την ταλαιπωρία σε λιμάνια και αεροδρόμια;

Είστε ανάμεσα σε αυτούς που δεν τους αρέσει να προγραμματίζουν, αλλά να κάνουν αυτό που τους ευχαριστεί, την στιγμή που το θέλουν;

Αν ναι… έχουμε να προτείνουμε για εσάς, αποδράσεις της τελευταίας στιγμής, που αρκεί να μπείτε στο αυτοκίνητό σας και να οδηγήσετε όποια ώρα της ημέρας θέλετε, και όποια ημέρα του τριημέρου της Αργίας επιθυμείτε.

Επιλέξτε ώρες που δεν είναι αιχμής για να μην ταλαιπωρηθείτε.

ΣΟΥΝΙΟ
PIXABAY

Για ρομαντικό ηλιοβασίλεμα στο Σούνιο

Η διαδρομή από το Παλαιό Φάληρο μέχρι το Σούνιο είναι ονειρική… Σε απόσταση περίπου 70 χλμ. από την Αθήνα, το Σούνιο αποτελεί πάντα μια καλή ιδέα ακόμα και για ημερήσια εκδρομή.

Η παραλία είναι ιδανική για βουτιές και χαλάρωση, ενώ στα ταβερνάκια της περιοχής μπορείτε να απολαύσετε ένα ρομαντικό δείπνο.

Κι όταν ο ήλιος αρχίσει να δύει, ανεβείτε στο Ναό του Ποσειδώνα για να δείτε το εντυπωσιακό ηλιοβασίλεμα αλλά και την πανοραμική θέα προς το Σαρωνικό.

ΧΑΛΚΙΔΑ

Για ουζάκι και ψαρομεζέδες στην Χαλκίδα

Μία ώρα απόσταση με το αυτοκίνητο από την Αθήνα, η Χαλκίδα είναι φημισμένη για το φρέσκο ψάρι της και την νυχτερινή της ζωή.

Περπατήσετε στις προκυμαίες δίπλα στα ψαροκάϊκα.

Ο δρόμος γεμάτος ταβέρνες, η καθεμία με το δικό της στιλ. Διαλέξτε ποια σας αρέσει και απολαύστε φρεσκότατους θαλασσινούς μεζέδες.

Μην ξεχάσετε να κάνετε μια βόλτα στο Κάστρο Καράμπαμπα.

Για μπάνιο μπορείτε να πάτε στο «Κουρέντι» που είναι μία οργανωμένη παραλία μέσα στην πόλη ή στην «Λιανή Άμμο» με με το χαρακτηριστικό φαινόμενο της παλίρροιας (όταν μετακινούνται τα νερά χρειάζεται πολύ περπάτημα για να κολυμπήσετε).
Επίσης, μπορείτε να πάτε στις «Αλυκές ή ή Ιππόκαμπος», που έχει ζεστά και ρηχά νερά, αλλά και ωραία beach bars.

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ (ΜΑΡΙΝΑ)

Στο κοσμικό Ξυλόκαστρο

Εδώ και χρόνια, το Ξυλόκαστρο αποτελεί έναν από τους πιο διάσημους κοντινούς προορισμούς.

Απέχει μόνο λίγα χιλιόμετρα από την Αθήνα. Δίπλα στη θάλασσα, με καταγάλανες παραλίες και κοσμική ζωή είναι ιδανικό ακόμα και για μονοήμερη απόδραση.

Το ονειρικό Ξυλόκαστρο έχει δύο πανέμορφες παραλίες που έχουν γαλάζια σημαία.

Η παραλία των Αριστοναυτών είναι αμμώδης με αρκετά κρυστάλλινα νερά, αρκετά ήσυχη καθώς δεν είναι οργανωμένη. Αντίθετα, η βοτσαλωτή ακτή στον Πευκιά είναι απόλυτα οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες.

Το «Δάσος του Πευκιά» έχει χαρακτηριστεί από τον ποιητή Κώστα Καρυωτάκη ως «πράσινο ακρογιάλι της πατρίδας».

Ο Πευκιάς εκτείνεται κατά μήκος των παραλιών της Κορινθίας. Ο περίπατος εκεί επιβάλλεται.

Το βράδυ απολαύστε ένα όμορφο δείπνο, δίπλα στο κύμα στα ταβερνάκια της περιοχής και μετά ένα κοκτέιλ στα μπαράκια κοντά στη Μαρίνα του Ξυλοκάστρου.

Ότι κι αν επιλέξετε….σημασία έχει να χαλαρώσετε και να ανανεωθείτε.
Καλό τριήμερο!

Σχετικές ειδήσεις