ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λαγκάρντ: Σημάδια ανάκαμψης στην αμερικανική οικονομία

Λαγκάρντ: Σημάδια ανάκαμψης στην αμερικανική οικονομία

Σημάδια ανάκαμψης διαπιστώνει η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ στην αμερικανική οικονομία, παρά τους χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ, σε συνέντευξή της στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS, απέδωσε την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας στην αβεβαιότητα ως προς την έκβαση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη και του «δημοσιονομικού βαράθρου» των ΗΠΑ.

Στην Ευρώπη, το θέμα είναι πώς και πότε να αντιμετωπισθεί και θα επιλυθεί η κρίση, και στις ΗΠΑ, πώς και πότε θα αντιμετωπισθεί το «δημοσιονομικό βάραθρο», τόνισε η κ. Λαγκάρντ.

«Υπάρχουν καλά νέα...ιδιαίτερα το γεγονός ότι η αγορά της στέγης διέκοψε την πτώση της και αρχίζει να ανακάμπτει, για εμάς αποτελεί εμφανές σημάδι ότι η κατάσταση βελτιώνεται», δήλωσε αναφερόμενη στην αμερικανική οικονομία.

«Εάν υπολογίσουμε το γεγονός ότι η αμερικανική κρίση ξεκίνησε ως κρίση του στεγαστικού τομέα, στην οποία προστέθηκε μία χρηματοπιστωτική κρίση, όταν βλέπουμε ότι τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα βγαίνουν ενισχυμένα, αναδιαρθρωμένα και λίγο περισσότερο ασφαλή, και η αγορά της στέγης ανακάμπτει, δεν είναι κι άσχημα» προσέθεσε.

Η κατάσταση της αγορά στέγης βελτιώνεται από το καλοκαίρι του 2011, αλλά η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας παραμένει πολύ ισχνή και το ποσοστό της ανεργίας παραμένει πολύ υψηλό, στο 8,1% τον Αύγουστο.