ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιστροφή στις αγορές εδώ και τώρα θέλει η κυβέρνηση

Επιστροφή στις αγορές εδώ και τώρα θέλει η κυβέρνηση

Μετά την υπόθεση Μπαλτάκου, η κυβέρνηση επιχειρεί να στρέψει αλλού την ατζέντα. Το διήμερο Eurogroup και Ecofin της Αθήνας δεν πρόλαβε να κεφαλαιοποιηθεί από το οικονομικό επιτελείο, καθώς «έσκασε» η υπόθεση που όπως φαίνεται θα έχει και συνέχεια.

Σε χθεσινή σύσκεψη του πρωθυπουργού με τον Γιάννη Στουρνάρα, αποφασίστηκε να επισπευσθεί ακόμα περισσότερο η επιστροφή της χώρας στις διεθνείς αγορές, με τα διεθνή ΜΜΕ να τονίζουν ότι η επάνοδος θα γίνει τις επόμενες ημέρες.

Η κυβέρνηση βλέπει τα spreads των ελληνικών 10ετών ομολόγων να πέφτουν συνεχώς, με την απόδοση του ελληνικού 10ετούς να κινείται οριακά πάνω από το 6%, ενώ εντείνονται οι πληροφορίες για έκδοση ομολόγου 5ετούς διάρκειας με στόχο 2-3 δισ. ευρώ.

Όπως εξηγούν στελέχη του οικονομικού επιτελείου, με την εν λόγω έκδοση θα βοηθηθεί η αποκατάσταση της καμπύλης αποδόσεων επιτοκίων των ελληνικών ομολόγων, που μετά το PSI απλά ..δεν υπάρχουν, ενώ τα ομόλογα θα αποκτήσουν και ασφάλιστρα κινδύνου.

Αξιολογεί η Moody’s

Το οικονομικό επιτελείο αναμένει εντός της σημερινής ημέρας την έκθεση της Moody’s, με τις διαρροές να κάνουν λόγο για θετικά σχόλια του διεθνούς οίκου, που μπορούν να οδηγήσουν ακόμα και σε αναβάθμιση είτε των προοπτικών της οικονομίας είτε της χώρας.

Capture1

Οι αναλυτές ωστόσο, κρατούν μικρό καλάθι, καθώς η ίδια φημολογία περί αναβάθμισης υπήρχε και προ ολίγων εβδομάδων για την αξιολόγηση του S&P, που τελικά αρκέστηκε στα θετικά λόγια.

Όπως μετέδωσε το Reuters, σύμβουλοι της έκδοσης αναμένεται να είναι οι Deutsche Bank, Bank of America, Merrill Lynch, JP Morgan και Goldman Sachs.

Διαβάστε επίσης:

Το ΔΝΤ βλέπει εκλογές στην Ελλάδα μέχρι το καλοκαίρι!

Εθνικές εκλογές εδώ και τώρα

Moody’s: Συμφωνούμε με ανάγκες 6,4 δισ. για ελληνικές τράπεζες