ΚΟΣΜΟΣ

Η νεότερη σύζυγος και τα 4 παιδιά του Μπιν Λάντεν

Η νεότερη σύζυγος και τα 4 παιδιά του Μπιν Λάντεν

Τέσσερα παιδιά απέκτησε ο Οσάμα Μπιν Λάντεν με τη νεότερη γυναίκα του, κατά τη διάρκεια της φυγής του στο Πακιστάν, μετά τις επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους την 11η Σεπτεμβρίου του 2001.

Μια έκθεση που διέρρευσε από τις πακιστανικές αρχές περιγράφει λεπτομερώς τη διαδρομή του αρχηγού της Αλ Κάιντα από τη διαφυγή του στο Αφγανιστάν, μετά την αμερικανική στρατιωτική επέμβαση στα τέλη του 2001, μέχρι το θάνατό του τον περασμένο Μάιο από αμερικανική επιδρομή στο Αμποταμπάντ.

Η νεότερη από τις συζύγους του, η 30χρονη Άμαλ Αμπντουλφάταχ από την Υεμένη, συνελήφθη μετά την επιδρομή αυτή από τις πακιστανικές αρχές μαζί με άλλες δύο συζύγους του και πολλά από τα παιδιά που έκαναν μαζί του.

Η Άμαλ έφτασε νόμιμα στο Πακιστάν τον Ιούλιο του 2000 και στη συνέχεια μετέβη στην Κανταχάρ, στο γειτονικό Αφγανιστάν. Μετά το γάμο, εγκαταστάθηκε μαζί με τον Μπιν Λάντεν και τις τρεις άλλες συζύγους του.

Όμως, η οικογένεια χωρίστηκε την επομένη των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου. Τότε η Άμαλ κατέφυγε για 8 με 9 μήνες στο Καράτσι. Στη συνέχεια πήγε και συνάντησε τον Μπιν Λάντεν στην Πεσαβάρ, την κύρια πόλη στο βορειοδυτικό Πακιστάν. Μαζί έμειναν στην περιοχή αυτή για σχεδόν τρία χρόνια, τα δύο εκ των οποίων στην Χαριπούρ, η οποία απέχει μιάμιση ώρα οδικώς από το Ισλαμαμπάντ.

Στη διάρκεια της περιόδου που ήταν με τον Μπιν Λάντεν στο Πακιστάν, η Άμαλ έκανε άλλα τέσσερα παιδιά. Τα δύο γεννήθηκαν στην Χαριπούρ. Πρόκειται για την Αάσια που γεννήθηκε το 2003 και τον Ιμπραχίμ, που γεννήθηκε το 2004. Κάθε φορά η Άμαλ γεννούσε σε ένα νοσοκομείο, στο οποίο παρέμενε μόνον για «δύο ή τρεις ώρες». Ο Ιμπραχίμ γεννήθηκε «στο δημόσιο νοσοκομείο» της Χαριπούρ, διευκρίνισε η ίδια.

Τα άλλα δύο παιδιά, η Ζαϊνάμπ το 2006 και ο Χουσάιν το 2008, γεννήθηκαν στο Αμποταμπάντ.