ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο: Ναυτική τραγωδία στο Χονγκ Κονγκ- Στους 36 οι νεκροί

Βίντεο: Ναυτική τραγωδία στο Χονγκ Κονγκ- Στους 36 οι νεκροί

Τους 36 έφτασε ο αριθμός των νεκρών στο Χονγκ Κονγκ, από τη σύγκρουση πλοίου με περισσότερους από 120 επιβαίνοντες με άλλο οχηματαγωγό σκάφος, το βράδυ της Δευτέρας.

Ακόμα εννέα άνθρωποι υπέστησαν σοβαρούς τραυματισμούς και νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, ανέφερε επίσημη κυβερνητική πηγή.

Το πλοίο πλημμύρισε και βυθίστηκε κοντά στο νησί Λάμα, που είναι δημοφιλής τουριστικός προορισμός. Η χαμηλή ορατότητα δυσχέρανε τις προσπάθειες διάσωσης των επιβατών, που ήταν παγιδευμένοι στο αναποδογυρισμένο πλοίο. Διασωθέντες επιβεβαίωσαν ότι το πλοίο πλημμύρισε γρήγορα, παγιδεύοντας πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι είχαν ελάχιστο χρόνο για να φορέσουν τα σωσίβια τους, ενώ μερικοί χρειάστηκε να σπάσουν τα παράθυρα για να κολυμπήσουν έως την επιφάνεια.

Το άλλο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο, έφτασε με ασφάλεια στην προβλήτα του νησιού Λάμα παρότι είχε υποστεί σοβαρές ζημιές από τη σύγκρουση.

Το λιμάνι του Χονγκ Κονγκ παρότι είναι ένα από τα πλέον πολυσύχναστα σημεία της παγκόσμιας ναυτιλίας, σπάνια αντιμετωπίζει σοβαρά ναυτικά δυστυχήματα.