ΚΟΣΜΟΣ

Άσαντ: Η αντιπολίτευση δεν έχει κανένα ρόλο στην πολιτική λύση

Άσαντ: Η αντιπολίτευση δεν έχει κανένα ρόλο στην πολιτική λύση

Μόνο με την πάταξη της «τρομοκρατίας» μπορεί να επιλυθεί η κρίση στη Συρία, τόνισε ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ, σε μια σπάνια ομιλία του που μεταδόθηκε από τη κρατική τηλεόραση.


Ο Άσαντ ανέφερε ότι ο λεγόμενος Συριακός Εθνικός Συνασπισμός, που θεωρείται η αντιπολίτευση στη Συρία, έχει αποτύχει και δεν μπορεί να διαδραματίσει κανένα ρόλο στην εξεύρεση λύσης, για τον τερματισμό της σύγκρουσης που έχει αιματοκυλίσει τη χώρα από το 2011.

«Δεν μπορεί να βρεθεί λύση με την τρομοκρατία, παρά μόνο με την καταστολή της από ένα σιδερένιο χέρι», δήλωσε ο Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Κανένας λογικός άνθρωπος δεν θα σκεφτόταν ότι η τρομοκρατία μπορεί να ελεγχθεί από την πολιτική», πρόσθεσε. Κατά την ομιλία του, διάρκειας 45 λεπτών, ο πρόεδρος της Συρίας κάλεσε τις ένοπλες δυνάμεις να πολεμήσουν και να καταστείλουν την εξέγερση. «Η κρίση μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο στο πεδίο της μάχης», είπε.

Κατά τον πρόεδρο της Συρίας, οποιαδήποτε βήματα προς μια πολιτική λύση, μπορεί να συνδυαστούν με τη συνέχιση των στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά των αντικυβερνητικών δυνάμεων.