ΚΟΣΜΟΣ

Το Παρίσι ίσως ακυρώσει την πώληση των Mistral στη Ρωσία

Το Παρίσι ίσως ακυρώσει την πώληση των Mistral στη Ρωσία

Η κυβέρνηση της Γαλλίας «ενδέχεται να εξετάσει» την ακύρωση της πώλησης γαλλικών πολεμικών πλοίων τύπου Mistral στη Ρωσία «εάν ο (πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ) Πούτιν συνεχίσει αυτό που έκανε» στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Λοράν Φαμπιούς, υπογραμμίζοντας ότι και οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες μπορεί επίσης να αποφασίσουν την επιβολή κυρώσεων.


«Εάν ο Πούτιν συνεχίσει αυτό που έκανε, μπορεί να εξετάσουμε την ακύρωση αυτών των πωλήσεων, αλλά θα ζητήσουμε από τις άλλες (χώρες της ΕΕ) να επιβάλουν ανάλογες κυρώσεις», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο TF1.

Η Γαλλία είχε συμφωνήσει να πωλήσει δύo πολεμικά πλοία Μιστράλ στη Ρωσία το 2011 έναντι τιμήματος 1 δισεκ. δολαρίων και πλέον.
Ο ίδιος επισήμανε πως αυτές οι κυρώσεις θα ενταχθούν σε ένα «τρίτο επίπεδο κυρώσεων» σε βάρος της Ρωσίας.

Εξάλλου μια ρωσική πηγή δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι η Γαλλία ανέβαλε την προγραμματισμένη επίσκεψη των υπουργών Αμύνης και Εξωτερικών, η οποία αναμενόταν να γίνει αύριο Τρίτη.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ είχε προειδοποιήσει το Σάββατο πως το Παρίσι θα επανεξετάσει τη στρατιωτική συνεργασία του με τη Μόσχα στο πλαίσιο του «τρίτου επιπέδου» των κυρώσεων εάν η Ρωσία δεν λάμβανε μέτρα για την αποκλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης:

Λευκός Οίκος: Δεν αποκλείονται κυρώσεις και κατά του Πούτιν

Η Μόσχα αναγνώρισε την Κριμαία ως ανεξάρτητο κράτος

Τουρτσίνοφ: Το Κρεμλίνο έχει καταληφθεί από «πανικό»

Ο Γκορμπατσόφ χαιρετίζει το δημοψήφισμα στην Κριμαία

Το NATO καλεί τη Ρωσία να μην προχωρήσει στην προσάρτηση της Κριμαίας

Ομπάμα: «Σκωτσέζικο» ντουζ για τις κυρώσεις και την επίλυση της κρίσης

Η πρώην πρωθυπουργός Τιμοσένκο προειδοποιεί την Κριμαία