ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Απογοητευτική η απόφαση των ΗΠΑ

Ρωσία: Απογοητευτική η απόφαση των ΗΠΑ

Ανησυχητική και απογοητευτική χαρακτηρίστηκε από το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, η απόφαση των ΗΠΑ να αναστείλουν τη λειτουργία της πρεσβείας της Συρίας στην Ουάσινγκτον και συριακών προξενείων σε άλλες πόλεις.

«Οι αμερικανοί εταίροι μας στερούν ουσιαστικά οι ίδιοι από τον εαυτό τους το ρόλο του συναναδόχου της διαδικασίας πολιτικής διευθέτησης στη Συρία και παίζουν θέλοντας ή μη το παιγνίδι της ριζοσπαστικής συριακής αντιπολίτευσης, στις τάξεις της οποίας μάχονται τρομοκράτες που συνδέονται με την αλ-Κάιντα», υπογράμμισε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ.

Η επιδείνωση των αμερικανορωσικών σχέσεων τους τελευταίους μήνες εξαιτίας της Ουκρανίας έχουν επισκιάσει τις προσπάθειες των δύο χωρών να μεσολαβήσουν για μια ειρηνευτική συμφωνία στη Συρία, όπου ο εμφύλιος πόλεμος μαίνεται για τέταρτη χρονιά.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε πως οι ενέργειες της Ουάσινγκτον έχουν στόχο να υπάρξει "αλλαγή καθεστώτος" και να ανατραπεί ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ, τον οποίο η Ρωσία υποστηρίζει.

«Ο στόχος της αλλαγής καθεστώτος στη Δαμασκό υπερισχύει της αποστολής να αφοπλισθεί η Συρία από τα χημικά όπλα της και να βοηθηθούν εκατομμύρια Σύροι που έχουν υποφέρει από την ένοπλη σύγκρουση», αναφέρει το υπουργείο στον ιστότοπό του.