ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο-ΣΟΚ: Οι ναζί της Ουκρανίας αποτελείωναν όσους πηδούσαν στο κενό

Βίντεο-ΣΟΚ: Οι ναζί της Ουκρανίας αποτελείωναν όσους πηδούσαν στο κενό

Βίντεο-ντοκουμένο δείχνει την έκταση της φρίκης των όσων συνέβησαν στην Οδησσό την Παρασκευή

Όπως φαίνεται στο βίντεο η μανία των ναζί της Ουκρανίας ήταν τέτοια, που όσοι επιχειρούσαν να σωθούν από τις φλόγες του κτιρίου στην ουκανική πόλη έπεφταν στα χέρια τους.

Στο σοκαριστικό βίντεο που κάνει το γύρο του κόσμου, φαίνεται ξεκάθαρα πως οι φασίστες περίμεναν όσους πηδούσαν στο κενό, προκειμένου να τους αποτελειώσουν εν ψυχρώ!

Οπλισμένοι οι ουκρανοί χτυπούσαν με μανία όσους έκαναν την απέλπιδα προσπάθεια να σωθούν. Στο βίντεο ακούγονται οι κραυγές αγωνίας των θυμάτων...

Περισσότεροι από 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της πυρκαγιάς η οποία εκδηλώθηκε στο κτίριο που αποτελούσε την έδρα συνδικάτων στην Οδησσό, στη νότια Ουκρανία, μετά τις ταραχές που σημειώθηκαν στην πόλη.

Η ουκρανική πλευρά προσπάθησε μάλιστσ να επιρρίψει ευθύνες για τα θλιβερά περιστατικά στη Ρωσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά που προκάλεσε τον θάνατο δεκάδων φιλορώσων οφείλεται στην εκδίκηση των χιλιάδων οπαδών του ποδοσφαίρου και διαδηλωτών υπέρ της Ουκρανίας, οργισμένων για την επίθεση που είχε δεχθεί νωρίτερα την ίδια ημέρα η πομπή τους προς το γήπεδο, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.

Η Ναταλία Πετροπάβλοφσκα, μια από της επικεφαλής του κινήματος υπέρ της Μαϊντάν στην Οδησσό, δήλωσε ότι δεν ήταν μια πολιτική διαδήλωση και ότι το κίνημά της δεν είχε καλέσει σε καμιά συγκέντρωση εκείνη την ημέρα. "Ήταν οπαδοί των ποδοσφαιρικών ομάδων, νέοι, και στη χώρα αυτή οι νέοι είναι φυσικά περισσότερο υποστηρικτές μιας ενωμένης Ουκρανίας παρά της Ρωσίας", δήλωσε.

Στην πομπή επικρατούσαν τα χρώματα του κίτρινου και του γαλάζιου, τα χρώματα της ουκρανικής σημαίας αλλά και της μιας από τις ποδοσφαιρικές ομάδες. Σύμφωνα με πολλούς αυτόπτες μάρτυρες, ξαφνικά η πομπή δέχθηκε επίθεση από πολλές εκατοντάδες φιλορώσους διαδηλωτές καλά εξοπλισμένους, ορισμένοι ήταν ένοπλοι, φορούσαν κράνη και κουκούλες. Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν.

Παρά την εξέλιξη αυτή, οι οπαδοί των δύο ποδοσφαιρικών ομάδων έφθασαν στο στάδιο. Όμως, στο ημίχρονο του αγώνα πολλοί από αυτούς έφυγαν και κατευθύνθηκαν στην πλατεία όπου οι φιλορώσοι είχαν κατασκηνώσει από τα μέσα Μαρτίου, έξω από το πέτρινο κτίριο στο οποίο στεγάζονταν τα συνδικάτα.

Αυτό το αγριεμένο πλήθος "άρχισε να καταστρέφει, να βάζει φωτιά στις σκηνές. Οι φιλορώσοι κατάφεραν να φύγουν αλλά επέλεξαν να καταφύγουν στο κτίριο των συνδικάτων", δήλωσε η Πετροπάβλοφσκα.

Από εκεί και μετά, τα πράγματα ξέφυγαν από τον έλεγχο και το κτίριο κάηκε, αναμφίβολα από κοκτέιλ μολότοφ. Είχε περάσει τουλάχιστον μια ώρα πριν φθάσει η πυροσβεστική.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Τηλεφωνική συνομιλία Μέρκελ-Πούτιν για την κρίση

Ουκρανία: Ένταση ξανά στην Οδησσό, χάος στο Σλαβιάνσκ (video+photos)