ΚΟΣΜΟΣ

Λιβύη: Αεροπλάνα της ΠΑ βομβαρδίζουν βάσεις πολιτοφυλακών

Λιβύη: Αεροπλάνα της ΠΑ βομβαρδίζουν βάσεις πολιτοφυλακών

Αεροπλάνα της πολεμικής αεροπορίας της Λιβύης βομβάρδισαν την Τετάρτη βάσεις πολιτοφυλακών στη Βεγγάζη, στο πλαίσιο της εκστρατείας του απόστρατου στρατηγού, Χαλίφα Χάφταρ, να εκδιώξει τις ισλαμιστικές ομάδες από τη χώρα.

Δύο πολεμικά αεροσκάφη επιτέθηκαν σε βάση που ανήκει στην Ταξιαρχία των Μαρτύρων της 17ης Φεβρουαρίου, μια από τις ισλαμιστικές ομάδες που δρουν στη Βεγγάζη, στην ανατολική Λιβύη, και ακόμη μία βάση της Άνσαρ αλ Σαρία, δυτικά της ίδιας πόλης.

Οι επιθέσεις αυτές περιλαμβάνονται στην επιχείρηση που εξαπέλυσε ο Χάφταρ στις 16 Μαΐου με την ονομασία «Αξιοπρέπεια» εναντίον των ισλαμιστικών ομάδων, τις οποίες δεν έχει καταφέρει να ελέγξει η κυβέρνηση της Λιβύης, όπως καταγγέλλει.

«Οι δυνάμεις μας βομβαρδίζουν τη βάση της Ταξιαρχίας των Μαρτύρων της 17ης Φεβρουαρίου και τη βάση της Άνσαρ αλ Σαρία στην Κουάρσα», δήλωσε ο Μοχάμεντ Χετζάζι, ένας εκπρόσωπος του Χάφταρ.

Οι δυνάμεις της ταξιαρχίας απάντησαν με αντιαεροπορικά πυρά, όμως προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

Στο μεταξύ στη διάρκεια της νύχτας μια ομάδα που είναι αντίθετη στην ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Άχμεντ Μάιτικ και η οποία ήταν αρμόδια για την προστασία του απερχόμενου υπουργικού συμβουλίου δέχθηκε επίθεση.

«Η κυβέρνηση καταδικάζει έντονα την επίθεση που είχε στόχο μια ανεξάρτητη ομάδα του υπουργείου Εσωτερικών η οποία ήταν αρμόδια για την προστασία της έδρας του υπουργικού συμβουλίου», αναφέρει η απερχόμενη κυβέρνηση της Λιβύης σε ανακοίνωσή της, χωρίς όμως να κάνει λόγο για θύματα.

Αυτόπτες μάρτυρες απέδωσαν την επίθεση σε μια φιλοϊσλαμιστική πολιτοφυλακή. Τα μέλη της μονάδας του υπουργείου Εσωτερικών που δέχθηκε την επίθεση προέρχονται από τη Ζέντεν και είναι αντίθετα στην ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Μάιτικ.

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία: «Ανάσα» ύψους 240 εκ. ευρώ στη Συρία