ΚΟΣΜΟΣ

Ξύπνησε από το κώμα ο Σουμάχερ

Ξύπνησε από το κώμα ο Σουμάχερ

Ο πρώην πρωταθλητής της Φόρμουλα 1 Μίχαελ Σουμάχερ δεν είναι πλέον σε κώμα και πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ στη Γαλλία όπου νοσηλευόταν, δήλωσε εκπρόσωπος της οικογένειάς του.

Σύμφωνα με δηλώσεις της μάνατζερ και εκπροσώπου του, Σαμπίνε Κεμ, τα νέα για τον Σουμάχερ φαίνεται ότι είναι αρκετά καλά, έπειτα από πολύ καιρό.

Όπως αναφέρεται, ο Γερμανός πρώην πιλότος της F1 βγήκε μάλιστα από το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, όπου νοσηλευόταν από τότε που έπαθε το σοβαρό ατύχημα στις Άλπεις, και μεταφέρθηκε σήμερα το πρωί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομειακό Κέντρο του Βο (CHUV) που βρίσκεται στη Λωζάννη, προκειμένου να συνεχιστεί η μακρά φάση της αποκατάστασής του.

"Το CHUV ανέλαβε σήμερα το πρωί τον κ. Σουμάχερ", δήλωσε ο εκπρόσωπος τους νοσοκομείου Ντάρσι Κρίστεν.

"Η οικογένειά του είναι μαζί του, σε ένα χώρο που έχει διευθετηθεί ειδικά για να διαφυλαχθεί η ιδιωτικότητά του και να διασφαλισθεί ότι λαμβάνει την καλύτερη δυνατή φροντίδα", διευκρίνισε.

"Όπως και για κάθε ασθενή μας, επιθυμούμε να σεβασθούμε το ιατρικό απόρρητο και την ιδιωτική σφαίρα της οικογένειας", πρόσθεσε.

Ο Μίχαελ Σουμάχερ ζει στην Ελβετία, στο Γκλαν, μια μικρή πόλη ανάμεσα στη Γενεύη και τη Λωζάννη, στις όχθες της λίμνης Λεμάν.

Εκφράζοντας συγκρατημένη αισιοδοξία και προειδοποιώντας ότι ακόμα η υγεία του δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως, η Κεμ έκανε μια σύντομη ανακοίνωση, ωστόσο δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες, ενώ τόνισε παράλληλα ότι το υπόλοιπο της θεραπείας θα συνεχιστεί «μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας».

«Ο Μίκαελ Σουμάχερ βγήκε από το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ για να συνεχίσει τη μακρά περίοδο αποκατάστασής του. Δεν βρίσκεται πλέον σε κώμα. Η οικογένειά του θα ήθελε να ευχαριστήσει τους θεράποντες ιατρούς, τους νοσηλευτές και όλο το προσωπικό, που έκαναν εξαιρετική δουλειά τους τελευταίους μήνες. Επίσης ευχαριστεί όλους όσοι έστειλαν τις ευχές τους στον Μίχαελ για καλή ανάρρωση και σίγουρα τον βοήθησαν. Για το μέλλον, ζητάμε την κατανόησή σας προκειμένου η αποκατάστασή του να γίνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας».

Ο Σουμάχερ βρισκόταν σε κώμα εξαιτίας του σοβαρού τραυματισμού του στο κεφάλι, ενώ έκανε σκι, στις 29 Δεκεμβρίου, στις γαλλικές Άλπεις. Στις αρχές Απριλίου η Κεμ είχε δηλώσει ότι «έχει στιγμές συνείδησης», ωστόσο οι πληροφορίες για την ακριβή πορεία της υγείας του παρέμεναν μέχρι σήμερα συγκεχυμένες, καθώς δεν υπήρχε κάποια επίσημη ενημέρωση από το περιβάλλον του.

Διαβάστε επίσης:

Mundial 2014: Οι Γερμανοί θέλουν τον τίτλο για τον Σουμάχερ!

Σουμάχερ: Βγαίνει από την εντατική;

Μίκαελ Σουμάχερ: «Δεν θα είναι ξανά ο ίδιος»