ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ: Νέα πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας στη Βαγδάτη

Ιράκ: Νέα πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας στη Βαγδάτη

Τουλάχιστον 27 άτομα έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 53 τραυματίστηκαν από βομβιστική επίθεση καμικάζι με παγιδευμένο αυτοκίνητο, στη συνοικία Καντιμίγια της Βαγδάτης.

«Η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε σημείο ελέγχου σε μια από τις εισόδους της μεγαλύτερης σιιτικής συνοικίας στην ιρακινή πρωτεύουσα», ανέφεραν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Η έκρηξη του παγιδευμένου αυτοκινήτου έγινε αργά το απόγευμα της Τρίτης (14/10) και ενώ πολλά οχήματα είχαν σχηματίσει ουρά μπροστά από το σημείο ελέγχου, περιμένοντας να εισέλθουν στην εύπορη αυτή γειτονιά της Βαγδάτης, όπου βρίσκεται ένας από τα ιερότερους τόπους του σιιτικού Ισλάμ, το ιεροφυλάκιο του Ιμάμη Καντίμ. Σημειώνεται ότι μεταξύ των νεκρών είναι τουλάχιστον πέντε αστυνομικοί και ένας σιίτης βουλευτής, ο Άχμαντ αλ Χαφάτζι, μέλος του πολιτικού κόμματος του κινήματος Μπαντρ και πρώην υφυπουργός Εσωτερικών.

Σε μια άλλη επίθεση, βόμβα εξερράγη σε πολυσύχναστο δρόμο στη συνοικία αλ Καχίρα στα βόρεια της Βαγδάτης, όπου σκοτώθηκαν τρεις διερχόμενοι, σύμφωνα με αστυνομικές και ιατρικές πηγές. Η συνοικία αλ Καχίρα είναι μια γειτονιά με μικτό πληθυσμό (σιιτών και σουνιτών) και έτσι δεν ήταν σαφές ποιος ήταν ο στόχος της έκρηξης.

Στην Καντιμίγια καταγράφονται τις τελευταίες τρεις ημέρες αλλεπάλληλες βομβιστικές επιθέσεις, όπως και σε άλλες γειτονιές σιιτών της ιρακινής πρωτεύουσας.

Από την Κυριακή μάλιστα, τουλάχιστον 77 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από διαδοχικές βομβιστικές επιθέσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ισλαμικό Κράτος, έχει αναλάβει την ευθύνη για τις περισσότερες από τις επιθέσεις στις σιίτες συνοικίες, σε μια προφανή προσπάθεια κατατρομοκράτησης του πληθυσμού της Βαγδάτης.

Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έχουν καταλάβει μεγάλα εδαφικά τμήματα στο βόρειο και δυτικό Ιράκ, επιδιώκοντας να ιδρύσουν μια ισλαμική αυτοκρατορία κατά μήκος των ιρακινών και συριακών συνόρων.

Διαβάστε ακόμα:

Οι πρώτοι αποικιστές του Άρη θα πεθάνουν μετά από 68 ημέρες!

Αυστρία: Παρουσιάζεται το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο αυτονομίας 690 χλμ! (vid)

Αυστρία: Αναζητείται ενοικιαστής για το σπίτι του... Χίτλερ!

Σιγκαπούρη: Ψαράς αλίευσε «εξωγήινο» τρομακτικό θαλάσσιο πλάσμα (vid)

ΗΠΑ: Παπαγάλος επέστρεψε μετά από 4 χρόνια μιλώντας πια... ισπανικά! (vid)

Κίνα: Εξερράγη κινητό στα χέρια της μέσα στο λεωφορείο! (vid)

«Φοβάμαι απίστευτα» λέει ο Αμερικανός όμηρος των τζιχαντιστών

Αυτή είναι η πιο σέξι γυναίκα για το 2014! (vid+pics)

Βρετανία: Καβούρι γίγαντας σκορπά τον τρόμο (pics+vid)