ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Νίκη και κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή» - Το χαρτί της σταθερότητας παίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Νίκη και κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή» - Το χαρτί της σταθερότητας παίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Να πείσει τους πολίτες ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποτελεί παράγοντα αστάθειας, που απειλεί να «βυθίσει» τη χώρα στον φαύλο κύκλο των επαναλαμβανόμενων εκλογικών αναμετρήσεων, με μοναδικό στόχο να πετύχει τη διατήρηση του στην εξουσία, επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια στιγμή, η Κουμουνδούρου παρουσιάζει ως μονόδρομο για τη διασφάλιση της σταθερότητας τη νίκη του Αλέξη Τσίπρα, στην κάλπη της απλής αναλογικής, που θα έχει ως μοναδικό του στόχο τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, έτσι ώστε η χώρα να προχωρήσει με ασφάλεια σε αυτό το ασταθές γεωπολιτικό και οικονομικό, διεθνές περιβάλλον.

Το δυστύχημα των Τεμπών είναι αναμφίβολα ένα σημείο καμπής. Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλούν για μια «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» για να εκφραστεί μία συσσωρευμένη αγανάκτηση του κόσμου από τα δεινά μίας τετραετίας.

Όπως αναφέρουν πρόσωπα που βρίσκονται κοντά στην ηγεσία, η διαχείριση του δυστυχήματος εδώ και είκοσι μέρες επιβεβαιώνει την βαθιά υποκρισία με την οποία αντιμετωπίζει την τραγωδία ο κ. Μητσοτάκης, διαχέοντας τις ευθύνες παντού εκτός από τον ίδιον και την κυβέρνησή του.

Αναφέρουν, μάλιστα, πως η αποστροφή του πρωθυπουργού κατά την πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη «πως έχει υποστεί ένα μεγάλο δημοσκοπικό χτύπημα», είναι ενδεικτική του τρόπου με τον οποίον αντιμετώπισε από την πρώτη στιγμή την τραγωδία. «Με όρους στημένης επικοινωνιακής διαχείρισης, όπως ενοχλητικά φάνηκε και στη συνέντευξή του, και αποκλειστικά μέσα από το πρίσμα του πολιτικού οφέλους και απωλειών», όπως λένε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Παράγοντας αστάθειας ο Μητσοτάκης»

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και με τη δημοσκοπική πτώση της ΝΔ και του ίδιου του κ. Μητσοτάκη να εντείνεται, ο ίδιος με τη συνέντευξή του επιβεβαίωσε πως αποτελεί υπ’ αριθμόν ένα παράγοντα αποσταθεροποίησης της χώρας, λένε από την Κουμουνδούρου.

Χαρακτηρίζουν τη ΝΔ «ανάδελφο κόμμα», που δεν έχει εν δυνάμει κυβερνητικό εταίρο – εκτός από τον Κυριάκο Βελόπουλο. Πιστεύουν, μάλιστα, πως ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο, καθώς το αφήγημα της αυτοδυναμίας, φαίνεται πως αποτελεί ουτοπία.

Διότι ακόμα και αν είναι πρώτο κόμμα, λένε οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, με το σενάριο της αυτοδυναμίας τελειωμένο, δεν θα διστάσει να πάει τη χώρα όχι μόνο σε δεύτερες, αλλά και σε τρίτες εκλογές, εκβιάζοντας κάτι που είναι αδύνατο ή έστω μία βραχύβια κυβέρνηση «κουρελού» με βουλευτές από άλλα κόμματα.

Επομένως, συμπληρώνουν, ψήφος στον Μητσοτάκη οδηγεί τη χώρα σε αστάθεια και περιπέτειες. «Εάν είναι πρώτος δεν θα διστάσει να πάει τη χώρα όχι μόνο σε δεύτερες αλλά και σε τρίτες εκλογές, εκβιάζοντας κάτι που είναι αδύνατο», είπε στο Newsbomb.gr συνομιλητής του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αντίθετα, τονίζουν, πως ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ψήφος στη σταθερότητα. Γιατί η νίκη του κόμματος τους διασφαλίζει ότι από την πρώτη Κυριακή η χώρα θα έχει σταθερή κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας. Κάτι, που -όπως προκύπτει και από τις δημοσκοπήσεις- κερδίζει διαρκώς έδαφος και μάλιστα με πλειοψηφικό ρεύμα υπέρ της προοδευτικής συνεργασίας, επιβεβαιώνοντας την αποδοχή της στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στους τυχοδιωκτισμούς και τους κινδύνους της αλαζονείας Μητσοτάκη.