ΕΚΛΟΓΕΣ

Μητσοτάκης: Κανένας δεν θα απολυθεί, κανένα επίδομα δεν πρόκειται να κοπεί

Μητσοτάκης: Κανένας δεν θα απολυθεί, κανένα επίδομα δεν πρόκειται να κοπεί
EUROKINISSI

Την διαβεβαίωση πως «κανένας δημόσιος υπάλληλος δεν πρόκειται να απολυθεί, κανένα επίδομα δεν πρόκειται να κοπεί» έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ομιλία του στο Βόλο. Ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε πως οι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να αξιολογούνται και θα αξιολογούνται.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επέμεινε στο άνοιγμα προς ψηφοφόρους που δεν ψήφισαν ΝΔ στις πρόσφατες ευρωεκλογές, σημειώνοντας πως «καλώς να έρθουν σε εμάς, τους θέλουμε όλους ως συνοδοιπόρους». Η χώρα πρέπει να έχει ισχυρή κυβέρνηση στις 7 Ιουλίου, συμπλήρωσε.

Ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση του δεν θα αναθεωρήσει το άρθρο 3 του Συντάγματος τονίζοντας πως οι σχέσεις Εκκλησίας και κράτους είναι και καθορισμένες και διακριτές.

Σε άλλο σημείο, ο Κυρ. Μητσοτάκης υπογράμμισε την ανάγκη να πάρει η πόλη του Βόλου δυναμική ανάπτυξης, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί μέσα από διάφορους τρόπους π.χ. τη μείωση φορολογίας, με τελικό στόχο, την προσέλκυση επενδύσεων.

Κατά την επίσκεψή του στον Αλμυρό είπε πως «στις 7 Ιουλίου έχουμε τη δυνατότητα να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα, εντός και εκτός Ελλάδος, ότι αφήνουμε τα πονεμένα χρόνια της κρίσης πίσω μας, εκλέγοντας μια σταθερή και αποτελεσματική κυβέρνηση που θα βάλει σε πρώτη προτεραιότητα την ισχυρή ανάπτυξη. Μια κυβέρνηση η οποία θα αποκαταστήσει το κύρος της χώρας στο εξωτερικό, που θα σκύψει με αποφασιστικότητα και εργατικότητα, αλλά και με σεμνότητα - γιατί πιστεύω πολύ σε αυτές τις αξίες - πάνω στα προβλήματα των Ελλήνων πολιτών».

Να μην λείψει κανείς από την κάλπη

«Από τώρα μέχρι την 7η Ιουλίου ας κάνουμε όλοι μαζί μια μεγάλη προσπάθεια να μην λείψει κανείς από αυτή την εκλογική μάχη. Να μη δώσουμε περιθώριο ούτε στην αποχή, αλλά ούτε και στην επιλογή μικρότερων κομμάτων, τα οποία σήμερα όλοι γνωρίζουμε ότι δεν θα έχουν ρόλο και λόγο την επόμενη μέρα» συμπλήρωσε τονίζοντας πως «είναι πολύ σημαντικό το βράδυ της 7ης Ιουλίου ο τόπος να έχει σταθερή κυβέρνηση 4ετίας, και αυτό μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να το εξασφαλίσει».

Αναφερόμενος στις αναπτυξιακές δυνατότητες της Ελλάδας, τόνισε: «Η χώρα δεν χρειάζεται άλλες περιπέτειες. Αυτό που περιμένει η οικονομία σήμερα είναι μια μεταρρυθμιστική κυβέρνηση, που θα απελευθερώσει τις υγιείς δυνάμεις της ελληνικής δημιουργικότητας για να γίνουν επενδύσεις και να στηριχθεί με αυτόν τον τρόπο πρωτίστως ο κόσμος της εργασίας». Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι τα θετικά αποτελέσματα αυτής της πολιτικής θα φανούν πολύ σύντομα.

«Όταν η Ελλάδα ξαναμπεί σε γρήγορη τροχιά ανάπτυξης, όταν ξαναγίνει μια κανονική χώρα, όταν θα είμαστε υπερήφανοι που είμαστε Έλληνες, όταν θα είμαστε παράδειγμα προς μίμηση και όχι παράδειγμα προς αποφυγή στην Ευρώπη και στον κόσμο όλο, όταν τα παιδιά μας αντί να φεύγουν από την Ελλάδα θα αρχίσουν να επιστρέφουν πίσω. Τότε θα μπορούμε να πούμε ότι η δουλειά μας έχει αρχίσει να δείχνει ουσιαστικά αποτελέσματα», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε ειδική αναφορά στην ανάγκη μαζικής προσέλευσης στις κάλπες. «Να μην αφήσουμε καμία ψήφο να πάει χαμένη» είπε χαρακτηριστικά, και πρόσθεσε: «σας ζητώ να μην προεξοφλήσουμε, σε καμία περίπτωση, το εκλογικό αποτέλεσμα. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα πετύχουμε μια μεγάλη νίκη το βράδυ της Κυριακής. Αλλά θέλουμε να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αυτή η νίκη, όσο το δυνατόν ισχυρότερη». Έδωσε έμφαση στους λόγους για τους οποίους μια ισχυρή νίκη είναι τόσο σημαντική. Μια ισχυρή εντολή, εξήγησε, «θα μου δώσει δύναμη την επόμενη μέρα, να μην κάνω τους συμβιβασμούς που συχνά πρωθυπουργοί αναγκάζονται να κάνουν. Να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας με προσήλωση και αποφασιστικότητα και, ναι, να διαπραγματευτούμε και στην Ευρώπη για το καλό της Ελλάδας και των Ελλήνων πολιτών».

Αιχμές για τη Σύνοδο Κορυφής

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στη Σύνοδο Κορυφής για την επιλογή επικεφαλής των θεσμικών οργάνων της ΕΕ για την επόμενη πενταετία, επικρίνοντας τη στάση του κ. Τσίπρα. «Ο Έλληνας πρωθυπουργός», τόνισε, «είναι απών από αυτή τη συζήτηση και εκχώρησε -άκουσον άκουσον- στον πρωθυπουργό της Ισπανίας το δικαίωμα ψήφου της Ελληνικής Δημοκρατίας. Θα πρέπει να καταλάβει ο κ. Τσίπρας», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, «ότι μέχρι τις 7 Ιουλίου ακόμα, είναι πρωθυπουργός της χώρας και δεν μπορεί με αυτόν τον προκλητικό τρόπο να περιφρονεί τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδος. Μέχρι τότε οφείλει να εκπροσωπεί την πατρίδα μας επάξια στην ΕΕ, αντί να χρησιμοποιεί το χρόνο για να κάνει προεκλογικές συγκεντρώσεις».

Κάντε Bookmark τις σελίδες του Newsbomb.gr για τα Exit Poll 2019και τα Αποτελέσματα Εκλογών 2019 της 7ηςΙουλίου, ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι και με εγκυρότητα!

Διαβάστε επίσης όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις επερχόμενες Εθνικές Εκλογές 2019.