ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Πυρκαγιά σε κτήριο στην Ερμού: Συνελήφθη 56χρονος άστεγος για εμπρησμό

Πυρκαγιά σε κτήριο στην Ερμού: Συνελήφθη 56χρονος άστεγος για εμπρησμό

Ένας 56χρονος άστεγος Ελληνοαιγύπτιος συνελήφθη από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής, ως υπαίτιος της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στο εγκαταλειμμένο κτήριο στην οδό Ερμού, το οποίο καταστράφηκε από τις φλόγες. 

Ο 56χρονος συνελήφθη το πρωί, μετά από υποδείξεις αστυνομικών που είχαν πάει στο σημείο και τον είδαν να βγαίνει από το κτήριο και θα οδηγηθεί αύριο, Δευτέρα, στον εισαγγελέα. Στην κατοχή του βρέθηκαν και ελληνικά και αιγυπτιακά έγγραφα, ενώ στην αρχή ήταν αρνητικός όταν τον ρωτούσαν.

Οδηγήθηκε στο Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής, στην οδό Πειραιώς, όπου τελικά ομολόγησε ότι είχε πάει για να μείνει τη νύχτα στο κτήριο και άναψε κεριά για να ζεσταθεί, από τα οποία πιθανότατα προκλήθηκε η πυρκαγιά.

Σημειώνεται ότι από την αυτοψία που έγινε στο χώρο, διαπιστώθηκε ότι πράγματι υπήρχαν κεριά, που πιθανολογείται ότι προκάλεσαν την πυρκαγιά.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και ο 56χρονος κρατείται με την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση.

Από το δήμο θα ληφθούν μέτρα για την πρόληψη ατυχήματος, λόγω επικινδυνότητας του κτηρίου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Εφάπαξ: Μπαίνουν τα χρήματα - Ποιοι θα πάρουν έως και 25.000 ευρώ

Καιρός: «Κλειδώνει»... δυστυχώς, η τάση για τα Χριστούγεννα, όλα ανοικτά για την Πρωτοχρονιά (Vid)

Σχετικές ειδήσεις