ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

ΕΛ.ΑΣ.: Ικανοποίηση για την τήρηση των μέτρων – Έφοδος σε ρεβεγιόν στη Ροδόπη

ΕΛ.ΑΣ.: Ικανοποίηση για την τήρηση των μέτρων – Έφοδος σε ρεβεγιόν στη Ροδόπη

Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι είναι οι επιτελείς του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σε σχέση με την τήρηση των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας την ημέρα των Χριστουγέννων.

Στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη εξηγούν στο newsbomb.gr ότι «στη συντριπτική πλειονότητά τους οι πολίτες τήρησαν τα μέτρα τα Χριστούγεννα. Ο μόνος συνωστισμός που παρατηρήθηκε ήταν στην πλατεία Συντάγματος. Ήταν, ωστόσο, φυσιολογικός. Και αυτό διότι ο συνωστισμός αυτός δημιουργήθηκε κατά τις απογευματινές ώρες που ο κόσμος επέστρεφε στο σπίτι του, λίγο πριν την απαγόρευση της κυκλοφορίας. Συνωστισμός παρατηρήθηκε στην πλατεία Συντάγματος, στην οδό Σταδίου, στην οδό Αμαλίας, στη Βασιλίσσης Σοφίας και στην Ερμού».

Οι καταγγελίες που δέχτηκε το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής για συνωστισμό και παραβίαση των μέτρων μετακίνησης ήταν ελάχιστες. Οι αστυνομικοί κλήθηκαν στα περιστατικά αυτά για να βεβαιώσουν παραβάσεις, ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν διαπιστώθηκε τελικά παραβίαση των μέτρων.

Πάρτι και πρόστιμα στη Ροδόπη

Αντιθέτως αστυνομική έρευνα σε ιδιωτικό χώρο, κατόπιν εντολής Εισαγγελέα, έγινε στη Ροδόπη. Εκεί οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο σε αποθήκη στην περιοχή Φανάρι, όπου είχε στηθεί γλέντι. Οι αστυνομικοί βεβαίωσαν στον ιδιοκτήτη πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ, ενώ σε πέντε συμμετέχοντες στο γλέντι επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι μία ημέρα νωρίτερα, την παραμονή των Χριστουγέννων, έγιναν τέσσερις έρευνες σε σπίτια σε Ιόνιο και Βοιωτία.

«Ντου» σε παράνομη λέσχη στη Ζάκυνθο

Στη Ζάκυνθο έλαβε χώρα έρευνα στις 23.30, βράδυ Πέμπτης, σε αγροτική κατοικία στις Αλυκές. Οι αστυνομικοί ενημέρωσαν τον Εισαγγελέα, ο οποίος έδωσε άδεια για να μπουν οι αστυνομικοί στο σπίτι. Εκεί οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. διαπίστωσαν ότι οι τράπουλες είχαν πάρει… φωτιά.

Συγκεκριμένα οι παρευρισκόμενοι έπαιζαν το «Θανάση», ποντάροντας χρηματικά ποσά. Οι αστυνομικοί εντόπισαν 3.200 ευρώ και 12 τράπουλες, ενώ συνέλαβαν εννιά άτομα. Στον ιδιοκτήτη του σπιτιού επιβλήθηκε πρόστιμο ύψος 3.000 ευρώ, ενώ πρόστιμα ύψους 300 ευρώ επιβλήθηκαν σε οχτώ «χαρτοπαίκτες» οι οποίοι είχαν σπάσει την «καραντίνα». Κατά την έρευνα εντοπίστηκαν στο χώρο τρία μασούρια δυναμίτη και ένα φυτίλι μήκους 110 μέτρων.

Κορονοπάρτι στην Κεφαλονιά

Στην Κεφαλονιά η ΕΛ.ΑΣ. είχε πληροφορία για πάρτι στο Αργοστόλι. Η αρχική καταγγελία έκανε λόγο για 35 άτομα. Οι αστυνομικοί κατόπιν άδειας από τον Εισαγγελέα μπήκαν στο σπίτι και συνέλαβαν τον ιδιοκτήτη, στον οποίο επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ. Επίσης, βεβαιώθηκαν πρόστιμα ύψους 300 ευρώ σε έξι άτομα που συμμετείχαν στο πάρτι.

Κατά την έρευνα στο σπίτι βρέθηκαν ακατέργαστη κάνναβη, παλιά όπλα και ένα πολεμικό τυφέκιο από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ρεβεγιόν μέχρι τις... 4:00 στη Λευκάδα

Ανάλογη πληροφορία για πάρτι είχε η ΕΛ.ΑΣ. στη Λευκάδα. Εκεί σε σπίτι πολίτη το ρεβεγιόν κράτησε μέχρι στις 4.00 το πρωί των Χριστουγέννων. Τελικά οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο σπίτι και συνέλαβαν τον διοργανωτή, στον οποίο επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ. Πρόστιμα ύψους 300 ευρώ βεβαιώθηκαν σε πέντε άτομα που φέρονται να συμμετείχαν στο μεταμεσονύχτιο ρεβεγιόν.

Τέλος, η τέταρτη έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. σε σπίτι έγινε στη Βοιωτία, ύστερα από καταγγελία που έλαβε η ΕΛ.ΑΣ. για διεξαγωγή πάρτι.

Σημειώνεται ότι η εικόνα που έχει για χθες Πέμπτη η ΕΛ.ΑΣ. για την Αττική ήταν ότι δεν υπήρξαν «παρατράγουδα». Το γεγονός ότι η ΕΛ.ΑΣ. δεν δέχτηκε καταγγελίες πολιτών για πάρτι και μεταμεσονύχτια ρεβεγιόν κάνει τους αρμόδιους αξιωματικούς να πιστεύουν ότι «ακόμα και εάν υπήρξαν... αποκλίσεις από τα μέτρα, αυτές δεν θα ήταν μεγάλου μεγέθους».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κινητικότητα στα σύνορα: Πολιορκία αλά… Έβρος στήνουν οι Τούρκοι – Σε ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις