ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Κορωπί: Η selfie με τα μετρητά και το σχέδιο «απόδρασης» για την «χρυσή κλοπή» στο κοτέτσι

Κορωπί: Η selfie με τα μετρητά και το σχέδιο «απόδρασης» για την «χρυσή κλοπή» στο κοτέτσι

Λίγο πριν διαφύγουν από την Ελλάδα συνελήφθησαν τα πέντε άτομα που εμπλέκονται στην κλοπή των 165.000 ευρώ που ήταν θαμμένα στο κοτέτσι αγρότη στο Κορωπί.

Η Ασφάλεια Κορωπίου έκανε έρευνα σε αγροικία όπου ζούσαν όλοι οι εμπλεκόμενοι μαζί, ενώ από τις κινήσεις των δραστών προέκυψε ότι ετοιμάζονταν να φύγουν από τη χώρα.

Οι συλληφθέντες είναι εργάτες γης που εδώ και καιρό δουλεύουν σε χωράφια της ανατολικής Αττικής. Ένας από αυτούς, πακιστανικής καταγωγής, μαζί με έναν Ινδό που εξαφανίστηκε ξέθαψαν τα χρήματα.

Στη συνέχεια, «επιστράτευσαν» τέσσερις Πακιστανούς εργάτες για να στείλουν εμβάσματα στο Πακιστάν. Ο αγρότης που έπεσε θύμα τους υπέδειξε από την πρώτη στιγμή στους αστυνομικούς του δράστες.

Το πρωί της Τετάρτης οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα σε αγροικία στο Κορωπί, προσήγαγαν δέκα άτομα και τελικά συνέλαβαν πέντε. Ο ένας από τους συλληφθέντες είχε στο κινητό του τηλέφωνο selfie φωτογραφία που απεικόνιζε τον ίδιο δίπλα σε στοίβες από μετρητά. Ήταν τα χρήματα που είχε θάψει ο αγρότης από το Κορωπί στο κοτέτσι του.

Από τις έρευνες στον ίδιο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: το χρηματικό ποσό των 1.875 ευρώ, πλήθος αποδεικτικών μεταφοράς εμβασμάτων στη χώρα καταγωγής των κατηγορουμένων, μικροποσότητα κάνναβης, κινητά τηλέφωνα και πλαστά έγγραφα.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν παραστατικά που αποδεικνύουν ότι είχαν γίνει εφτά αποστολές χρημάτων από εταιρίες μεταφοράς χρημάτων προς το Πακιστάν. Το ποσό που εστάλη μέσω των εταιριών στο Πακιστάν ανέρχεται στις 80.000 ευρώ.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν εάν το υπόλοιπο ποσό που εκλάπη εστάλη στο Πακιστάν με δέμα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι ο αγρότης που έπεσε θύμα των εργατών είχε συγκεντρώσει τα χρήματα, προκειμένου να αγοράσει εννιά στρέμματα καλλιεργήσιμης γης και μία γεώτρηση για τον μικρότερο γιο του, ο οποίος είναι επίσης αγρότης. Έκρυψε τα χρήματα στο κοτέτσι, γιατί όπως είπε σε λίγες ημέρες θα έκανε την αγορά και φοβόταν να τα έχει στο σπίτι του λόγω των πολλών διαρρήξεων που γίνονται στο Κορωπί.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα» Γεραπετρίτη για το lockdown: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων, ακόμα και αιφνιδιαστικά