ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

«Χρυσό» κοτέτσι: Ο αγρότης τους εμπιστεύτηκε και εκείνοι γιόρταζαν με τα 165.000 ευρώ

«Χρυσό» κοτέτσι: Ο αγρότης τους εμπιστεύτηκε και εκείνοι γιόρταζαν με τα 165.000 ευρώ

Εμπιστοσύνη έδειξε αρχικά στους εργάτης γης που απασχολούσε ο 52χρονος αγρότης από το Κορωπί, ο οποίος είδε τα 165.000 ευρώ που έθαψε στο κοτέτσι του να κάνουν φτερά.

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία της υπόθεσης, ο 52χρονος δεν απευθύνθηκε από την αρχή στην Αστυνομία, προσπαθώντας να τους πείσει να του επιστρέψουν τα χρήματα. Οι δύο εργάτες, ωστόσο, τον παραπλάνησαν και ετοίμαζαν τη φυγή τους στο Πακιστάν, ενώ παράλληλα έστελναν τα κλεμμένα χρήματα -με τη βοήθεια ομοεθνών τους- στην πατρίδα τους.

Πιο προκλητικός ήταν ο ένας εξ αυτών, ο οποίος είχε κρυφτεί σε ένα κοντέινερ. Εκεί είχε τοποθετήσει τα 165.000 ευρώ και μάλιστα είχε βγάλει selfie με φόντο τα μετρητά. Όταν οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο στο κοντέινερ, το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να αρπάξει το κινητό του τηλέφωνο για να διαγράψει τη φωτογραφία-πειστήριο.

Όπως περιγράφεται στη δικογραφία, στη φωτογραφία απεικονιζόταν δίπλα από μεγάλο χρηματικό ποσό σε χαρτονομίσματα των 50 και των 100 ευρώ. Επίσης, σε κατάθεσή του στην Αστυνομία υπάλληλος εταιρείας μεταφοράς χρημάτων ανέφερε ότι οι εμπλεκόμενοι μετέβαιναν τακτικά σε εκείνον και έστελναν εμβάσματα στο Πακιστάν.

Ο ιδιοκτήτης του κοτετσιού

Η πληροφορία

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείς Κορωπίου πληροφορήθηκαν από «πηγή» τους για την κλοπή στο κοτέτσι, πριν απευθυνθεί σε εκείνους ο αγρότης που έπεσε θύμα:

«Στο Τμήμα Ασφαλείας Κορωπίου περί τα τέλη του μήνα Δεκεμβρίου 2020 περιήλθε ανώνυμη πληροφορία, σύμφωνα με την οποία άτομο νεαρής ηλικίας πακιστανικής καταγωγής, το οποίο εργάζεται σε αγροτεμάχια στο Κορωπί, αφαίρεσε μεγάλο χρηματικό ποσό από εργοδότη του και με τη συνδρομή συγγενικού του προσώπου τα μετέφερε στην πατρίδα του.

Στο πλαίσιο εξακρίβωσης της πληροφορίας αστυνομικοί συγκρότησαν ειδική ομάδα και μετέβησαν σε οικίσκο στην οδό Τόχη στο Κορωπί, όπου εντόπισαν άντρα πακιστανικής καταγωγής, ο οποίος είχε εργοδότη τον 52χρονο αγρότη που έπεσε θύμα κλοπής. Οι αστυνομικοί οδήγησαν τον Πακιστανό στο Τμήμα, όπου εξετάστηκε, χωρίς ωστόσο να προκύψουν ικανά στοιχεία εμπλοκής του για το αναφερόμενο αδίκημα, λόγω ισχνών πληροφοριακών στοιχείων».

Το θύμα της κλοπής μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Κορωπίου για να κάνει την καταγγελία στις 30 Δεκεμβρίου 2020, όταν κατάλαβε ότι οι δράστες ετοιμάζονται να φύγουν από τη χώρα:

«Στις 30 Δεκεμβρίου 2020 ο 52χρονος αγρότης κατήγγειλε στο Τμήμα Ασφαλείας Κορωπίου ότι δύο εργάτες που απασχολεί σε αγροτικές εργασίες και διαμένουν σε οικίσκο που τους έχει παραχωρήσει στον περιβάλλοντα χώρο της οικίας του, όταν αυτός απουσίαζε από την κατοικία του βρισκόμενος στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, αφαίρεσαν από ανοξείδωτο δοχείο που είχε θάψει στον περιβάλλοντα χώρο της οικίας του στο Κορωπί, δίπλα από τον οικίσκο των εργατών, 165.000 ευρώ που είχε συγκεντρώσει για επικείμενη αγορά αγροτεμαχίου, εκ των οποίων 105.000 ευρώ ανήκαν στη σύντροφο και στην κόρη του.

Ο παθών δήλωσε ότι δεν κατήγγειλε άμεσα στις Αρχές την κλοπή σε βάρος του, καθώς επιχείρησε να τη διερευνήσει αρχικώς και ακολούθως με συνεχείς προτροπές του , να πείσει τους δράστες να του επιστρέψουν τα χρήματά του, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει. Μετά δε την αιφνίδια αποχώρηση των δύο εργατών από τον οικίσκο όπου διέμεναν και φοβούμενος επικείμενη διαφυγή τους στη χώρα καταγωγής τους, κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία».

Η έφοδος

Πριν από λίγα 24ωρα «πηγή» των αστυνομικών έδωσε την πληροφορία για το που βρίσκονται οι ύποπτοι σε τοποθετία-κρησφύγετο στο Κορωπί (εμπορευματοκιβώτιο-κοντέινερ), όπου κρύβονταν μέχρι να διαφύγουν στη χώρα τους.

«Το πρωί της 5ης Ιανουαρίου 2020 αστυνομικοί πραγματοποίησαν επιχείρηση στο κοντέινερ της οδού Φαιστού στο Κορωπί, όπου εντοπίστηκαν οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση. Στη θέα των αστυνομικών ένας από αυτούς επιχείρηση να διαγράψει φωτογραφία από το κινητό του τηλέφωνο, στην οποία απεικονιζόταν ο ίδιος μέσα στο κοντέινερ, με μεγάλο χρηματικό ποσό σε χαρτονομίσματα των 50 και των 100 ευρώ, το οποίο δεν δικαιολογούνταν να κατέχει βάσει του βιοτικού του επιπέδου και ως εκ τούτου κατέστη πρόδηλο ότι επρόκειτο για μέρος του αφαιρεθέντος χρηματικού ποσού.

Σε έρευνα που έγινε σε αποθήκη στην οδό Καμελίας στο Κορωπί κατασχέθηκαν πλαστά έγγραφα, τα οποία χρησιμοποιούσαν ως αποδεικτικά παραμονής τους στη χώρα, όπως και αποδεικτικά αποστολής εμβασμάτων σε άτομα που βρίσκονται στο Πακιστάν μέσω της εταιρίας μεταφοράς χρημάτων…

Εξεταζόμενος υπάλληλος καταστήματος εταιρίας μεταφοράς χρημάτων με έδρα το Κορωπί ανέφερε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα οι κατηγορούμενοι έκαναν με μεγάλη συχνότητα μεταφορές ποσών σε ομοεθνείς τους στο Πακιστάν».

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν το μεσημέρι της Παρασκευής στον Τακτικό Ανακριτή Πρωτοδικείου Αθηνών για κύρια Ανάκριση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άνοιγμα δημοτικών και νηπιαγωγείων στις «κόκκινες» περιοχές εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι