ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ο ληστής με το τατουάζ: Νοίκιασε σπίτι μέσω Airbnb και άφησε πίσω σημειώσεις

Ο ληστής με το τατουάζ: Νοίκιασε σπίτι μέσω Airbnb και άφησε πίσω σημειώσεις

Στα χέρια της Ασφάλειας έπεσε το πρωί της Δευτέρας (27/09) ο δραπέτης με το τατουάζ που λήστεψε την τράπεζα στην Μητροπόλεως - Τι ανακάλυψαν οι Αστυνομικοί

Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Airbnb είχε μισθώσει διαμέρισμα δίπλα από τη λεωφόρο Κατεχάκη ο 33χρονος δραπέτης των φυλακών Λάρισας, ο οποίος συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Από την έρευνα προέκυψε ότι ο 33χρονος έμενε εκεί τις τελευταίες τρεις ημέρες. Μάλιστα, εκτιμάται ότι είχε την τσάντα με το βαρύ οπλισμό πάνω του με σκοπό να τον μεταφέρει προσωρινά στο συγκεκριμένο διαμέρισμα. Μόλις κατέβηκε από το ταξί επί της λεωφόρου Κατεχάκη, μαζί με μία γυναίκα, με σκοπό να πάει στο συγκεκριμένο διαμέρισμα, ακινητοποιήθηκε από πάνοπλους αστυνομικούς. Οι Αρχές θεωρούν ότι επέλεξε τη συγκεκριμένη πλατφόρμα στο πλαίσιο του σχεδίου του για διαρκείς αλλαγές καταλυμάτων για να μην εντοπιστεί από τις Αρχές.

Πριν νοικιάσει το συγκεκριμένο σπίτι είχε διανυκτερεύσει σε ξενοδοχεία ημιδιαμονής σε διάφορες περιοχές της Αθήνας. Το γεγονός ότι δεν εγκατέλειψε τα όπλα (προκειμένου να μην υπάρχουν επιπλέον ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος του) αλλά συνέχιζε να τα μεταφέρει από κατάλυμα σε κατάλυμα κάνει την ΕΛ.ΑΣ. να πιστεύει ότι δεν θα σταματούσε τις επιθέσεις.

Μαζί με τον 33χρονο βρισκόταν μία 34χρονη γυναίκα, η οποία δεν φαίνεται ότι είχε εμπλοκή στις επιθέσεις του συλληφθέντα. Η γυναίκα αυτή συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών, ενώ στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για κλοπές. Από την έρευνα δεν προέκυψε εάν γνώριζε ή όχι για τις ληστείες που είχε διαπράξει ο 33χρονος.

Η Αντιτρομοκρατική πραγματοποίησε έρευνα στο διαμέρισμα Airbnb, όπου βρέθηκε ένα περίστροφο, περίπου 140 φυσίγγια και μικρή ποσότητα ναρκωτικών. Στον ίδιο χώρο βρέθηκαν ιδιόχειρες σημειώσεις του 33χρονου, οι οποίες μπαίνουν στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής για να διαπιστωθεί εάν ο συλληφθείς σχεδίαζε κάποια νέα επίθεση.

Από την έρευνα πάντως προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος δεν διέθετε δίκτυο κάλυψης μετά τις ληστείες, με αποτέλεσμα να μην έχει κάποιον χώρο να αποθηκεύσει τον οπλισμό. Η Αντιτρομοκρατική ταυτοποίησε και το συνεργό του συλληφθέντα, ο οποίος αναζητείται. Το άτομο αυτό βρισκόταν μαζί με τον 33χρονο σε τρεις ληστείες τραπεζών σε Μεταμόρφωση, Νέα Ιωνία και Μεταμόρφωση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 2.978 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, 22 θάνατοι και 322 διασωληνωμένοι

Συγκλονιστικό βίντεο: Κατέγραψε τη στιγμή που η θάλασσα «κατάπιε» και σκότωσε τον σύζυγό της

Στρατηγός Φλώρος: Επικό «κάζο» στους Τούρκους – «Μην ψάχνετε το ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ, στο Καστελλόριζο είναι»