ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Τέλος στη συμμορία ανηλίκων «Strassenbande»: Ενέδρες με «πεταλούδες» έξω από σχολεία

Συμμορία ανηλίκων Strassenbande
«Χτυπούσαν» σε Καισαριανή, Ζωγράφου και Βύρωνα

Η συμμορία ανηλίκων με την ονομασία «Strassenbande» (συμμορία του δρόμου), η οποία λήστευε μαθητές με ρόπαλα, σουγιάδες και «πεταλούδες», εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια.

Το χαρακτηριστικό τους ήταν η βιαιότητα με την οποία εξαπέλυαν τις επιθέσεις τους σε Ζωγράφου, Βύρωνα και Καισαριανή. Πολλές φορές οι ενέδρες σε μαθητές στήνονταν δίπλα από σχολεία, με τη λεία τους να περιλαμβάνει συνήθως κινητά τηλέφωνα και μικρά χρηματικά ποσά. Σε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν 10 ανήλικοι και δύο ενήλικοι, ενώ κατασχέθηκαν αεροβόλο όπλο, ρόπαλο, πεταλούδες-σουγιάδες, θραύστης τζαμιών, οχήματα, μοτοσυκλέτα, κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό.

Συγκατηγορούμενοι των συλληφθέντων στην ίδια υπόθεση είναι ανήλικος, που είναι προσωρινά κρατούμενος και δύο άτομα που ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται. Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, η συμμορία με την ονομασία «Strassenbande» δραστηριοποιούνταν στις περιοχές Καισαριανής-Ζωγράφου-Βύρωνα, στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου, αλλά και πλησίον σχολείων της Καισαριανής και του Βύρωνα.

Οι δράστες προέβαιναν σε επιθέσεις σε βάρος ανηλίκων με σκοπό τη ληστεία αλλά και την πρόκληση σωματικών βλαβών, σε επιθέσεις σε άλλες οργανωμένες ομάδες διπλανών περιοχών, στην πρόκληση φθορών σε ιδιωτικά κτήρια και δημόσια μεταφορικά μέσα, ενώ παράλληλα προέβαιναν και σε διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε χώρους όπου συχνάζουν ανήλικοι.

Τα μέλη της συμμορίας χαρακτηρίζονταν από την ένδυση και τον τρόπο επίθεσης. Συγκεκριμένα τα μέλη της ομάδας φορούσαν μαύρα ρούχα και είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλες ή μπλούζες. Ως προς τον τρόπο δράσης επιτίθονταν κυρίως με ρόπαλα και μαχαίρια, αφαιρώντας από τα θύματα προσωπικά τους αντικείμενα και προκαλώντας τους σωματικές βλάβες. Επίσης και με σκοπό την επίδειξη ισχύος αφαιρούσαν από τα θύματά τους, τα ενδύματα.

Στο εύρος της εγκληματικής της δράσης, η εν λόγω συμμορία είχε αντιπαλότητα με έτερη ομάδα ανηλίκων που δραστηριοποιείται στην περιοχή του Ζωγράφου και συχνά πραγματοποιούσαν συντονισμένες εφορμήσεις σε σημεία της περιοχής του Ζωγράφου, με σκοπό την πρόκληση και την επίδειξη ισχύος.

Οι επιθέσεις τους πάντα στόχευαν στην αριθμητική υπεροχή των ιδίων για να εξασφαλιστεί το αποτέλεσμα, ενώ έφεραν πάνω τους πλήθος αιχμηρών αντικειμένων. Η εγκληματική δράση της συμμορίας εκτείνονταν και σε ληστείες σε βάρος διανομέων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, κάνοντας εικονικές παραγγελίες και αιφνιδιάζοντας τους διανομείς, από τους οποίους αφαιρούσαν χρήματα, προσωπικά αντικείμενα και το περιεχόμενο της παραγγελίας.

Από την προανακριτική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, εξιχνιάστηκαν εφτά περιπτώσεις ληστειών, επίθεση σε βάρος αστυνομικών, επίθεση σε οχήματα δημοτικής συγκοινωνίας, και δύο περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών ουσιών πλησίον σχολικών συγκροτημάτων στις περιοχές Βύρωνα και Καισαριανή.

Η πλειοψηφία των μελών της συμμορίας έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν για ομοειδή αδικήματα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός - Λέκκας στο Newsbomb.gr: Ο λόγος που έγινε αισθητός σε όλη την Αθήνα

Η άθλια ανάρτηση του Γιώργου Κύρτσου για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά

Η «άγνωστη» Φώφη Γεννηματά και η κατάρα του καρκίνου που ταλαιπώρησε την οικογένειά της