ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Γαλάτσι: Οι τρεις δολοφονίες πυγμάχων, τα κοινά σημεία και ο ακήρυχτος πόλεμος

Δολοφονία Πυγμάχου στο Γαλάτσι
Ο 35χρονος πυγμάχος που δολοφονήθηκε στο Γαλάτσι είναι  ο τρίτος πυγμάχος που δολοφονείται από «επαγγελματίες» τον τελευταίο χρόνο στην Αττική
INTIME

Ο 35χρονος πυγμάχος που δολοφονήθηκε στο Γαλάτσι είναι  ο τρίτος πυγμάχος που δολοφονείται από «επαγγελματίες» τον τελευταίο χρόνο στην Αττική

Ένας ακόμα κρίκος στην αιματοβαμμένη αλυσίδα συμβολαίων θανάτων προστέθηκε χθες, Δευτέρα, με τη δολοφονική επίθεση με στόχο 35χρονο πυγμάχο έξω από γυμναστήριο στο Γαλάτσι.

Όπως παρατηρούν έμπειρα στελέχη υπηρεσιών ασφαλείας, οι «ανακατατάξεις» και η «αναδιανομή της πίτας» στον κόσμο της νύχτας, σε συνδυασμό με την αδυναμία της Αστυνομίας να εξιχνιάσει τις εκτελέσεις των τελευταίων ετών, έχουν ως αποτέλεσμα οι δολοφονίες «εν μέση οδώ» να συνεχίζονται από «επαγγελματίες» που αναλαμβάνουν να εκτελέσουν συμβόλαια θανάτου.

Ο «ανιψιός», όπως ήταν το προσωνύμιο του 35χρονου που έπεσε νεκρός στο Γαλάτσι (λόγω της σχέσης του με τον 58χρονο «θείο» που δολοφονήθηκε στη Μεταμόρφωση), θεωρείται από τις Αρχές θύμα του ακήρυχτου πολέμου που μαίνεται στην «αθηναϊκή νύχτα» (που κάποιες φορές «ακουμπά» και δραστηριότητες της… μέρας). Ο «ανιψιός» είναι ο τρίτος πυγμάχος που δολοφονείται από «επαγγελματίες» τον τελευταίο χρόνο στην Αττική.

Ο ένοπλος που τον πυροβόλησε, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έφτασε έξω από το γυμναστήριο της οδού Εκάβης με μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού που την οδηγούσε συνεργός του. Κατέβηκε κάτω με ψυχραιμία, κινήθηκε πεζός προς το θύμα -όταν εκείνο έφτασε στο γυμναστήριο με τη μηχανή του- και τότε άρχισε να τον πυροβολεί από κοντινή απόσταση με πιστόλι των 9mm.

Ο 35χρονος πυγμάχος εκτιμάται ότι γνώριζε ότι είναι στόχος, ύστερα από τη δολοφονία του «θείου» του έξω από καντίνα στη Μεταμόρφωση στις 15 Μαΐου 2021. Τον ίδιο μήνα δολοφονήθηκε και ο πυγμάχος Τάσος Μπερδέσης έξω από γυμναστήριο στη Βάρη. Ο 35χρονος που δολοφονήθηκε στο Γαλάτσι και ο Μπερδέσης ήταν φίλοι, με την Αστυνομία να ερευνά εφεξής εάν μπορεί να υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στις δύο ενέδρες θανάτου. Σύνδεση εξετάζεται και μεταξύ της χθεσινής δολοφονίας στο Γαλάτσι και της δολοφονίας του «θείου» στη Μεταμόρφωση.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής θα βάλουν στο μικροσκόπιο το υλικό που είχαν συλλέξει από τη δολοφονία του Τάσου Μπερδέση και του 58χρονου (παλαίμαχου πυγμάχου) στη Μεταμόρφωση και θα επιχειρήσουν να εντοπίσουν ομοιότητες με την εκτέλεση του 35χρονου στο Γαλάτσι.

«Θα εξεταστεί εάν το ‘κέντρο’ από το οποίο δόθηκαν οι εντολές για τις τρεις αυτές δολοφονίες μπορεί να είναι κοινό. Υπάρχει περίπτωση οι φυσικοί αυτουργοί να είναι διαφορετικοί αλλά οι εντολείς ίδιοι. Μπορεί όμως ακόμα και οι φυσικοί αυτουργοί να είναι κοινοί, δεν το ξέρουμε», εξηγεί αστυνομική πηγή.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στο Νέο Ηράκλειο: Σκότωσε την αδερφή του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε

Τραγωδία στο Νέο Ηράκλειο: Οι πρώτες εικόνες απο το σημείο που βρέθηκαν νεκρά τα αδέρφια

Νίκος Τσουμάνης: Σοκάρουν τα τελευταία SMS πριν αυτοκτονήσει - «Έχω πάρει την απόφασή μου κόουτς»

Πουλήθηκε το σπίτι του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στη Γλυφάδα