ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Πυροβολισμοί στα Λιόσια: Κατηγορούμενοι 13 Ρομά – Βρέθηκαν σφαίρες

Πυροβολισμοί στα Λιόσια: Κατηγορούμενοι 13 Ρομά – Βρέθηκαν σφαίρες
Σχηματίστηκε δικογραφία για την υπόθεση των πυροβολισμών στα Λιόσια.
Newsbomb.gr / Νίκος Χριστοφάκης

Δικογραφία για συνολικά 13 Ρομά από τα Άνω Λιόσια και τον Ασπρόπυργο σχημάτισε η Ασφάλεια, στο πλαίσιο των ερευνών για τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν το πρωί της περασμένης Δευτέρας σε σπίτι της οδού Φραντζή στα Άνω Λιόσια.

Τρεις από τους κατηγορουμένους (ένας 18χρονος, μία 19χρονη και μία 29χρονη) συνελήφθησαν από άντρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής. Οι κατηγορίες σε βάρος των κατηγορουμένων αφορούν στα –κατά περίπτωση- αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία, εκβίασης και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Ο μικρότερος από τους κατηγορούμενους είναι ηλικίας 18 ετών.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., «οι κατηγορούμενοι, που ανήκουν σε δύο διαφορετικές οικογένειες, εμπλέκονται σε επιθέσεις με πυροβολισμούς σε οικίες που εκδήλωσαν εκατέρωθεν, λόγω προσωπικών διαφορών, στις περιοχές των Άνω Λιοσίων και του Ασπρόπυργου την 13-6-2022».

Αιτία για να ξεσπάσει η «μάχη» μεταξύ των οικογενειών ήταν -σύμφωνα με αστυνομικές πηγές- ο χωρισμός ενός ζευγαριού. Αρχικά άτομα από το περιβάλλον της νύφης επιτέθηκαν στο σπίτι του γαμπρού στον Ασπρόπυργο και στη συνέχεια άτομα από το περιβάλλον του γαμπρού επιτέθηκαν στο σπίτι της νύφης στα Άνω Λιόσια.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 9 πυροδοτημένα φυσίγγια κυνηγετικού όπλου, 10 κάλυκες των 9 mm, βολίδα πυροβόλου όπλου, 35 φυσίγγια των 9 mm, πλήθος φυσιγγίων κυνηγετικού όπλου, 2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.