ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Σεπόλια: Ο κύκλος των πέντε βιαστών και τα τρία «ψέματα» στη ΓΑΔΑ

Σεπόλια: Ο κύκλος των πέντε βιαστών και τα τρία «ψέματα» στη ΓΑΔΑ
Ο κύκλος των βιαστών της 12χρονης
Eurokinissi / φωτογραφία αρχείου

Τα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι Αρχές έδειξαν τον κύκλο των 11 ανδρών, τα πρόσωπα των οποίων θα κληθεί η 12χρονη να αναγωνρίσει.

Σε 11 άντρες κατέληξε η πρώτη μεγάλη φάση ερευνών της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, στο πλαίσιο της προσπάθειας ταυτοποίησης προσώπων που φέρονται να έκλεισαν ραντεβού και να βίασαν την 12χρονη στα Σεπόλια.

Τα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι Αρχές έδειξαν τον κύκλο των 11 ανδρών, ωστόσο, τίποτα δεν στοιχειοθετείται εάν πρώτα δεν υπάρξει αναγνώριση προσώπων από το ίδιο το άτυχο κορίτσι.

Από τους 11 «πελάτες» του Ηλία Μίχου μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί οι τέσσερις. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι υπάρχουν ακόμα εφτά άντρες που φέρονται να βίασαν το παιδί και παραμένουν ασύλληπτοι. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ. έχει συλλέξει στοιχεία για περίπου πέντε άτομα εξ αυτών, τα οποία σε περίπτωση που αναγνωριστούν από την 12χρονη θα συλληφθούν άμεσα.

Επίσης, στο μικροσκόπιο μπήκαν οι 10 άντρες που παρουσιάστηκαν αυτοβούλως στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, αναφέροντας ότι συνομίλησαν με την ανήλικη αλλά δεν βρέθηκαν ποτέ διά ζώσης. Στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. αποκαλύπτει ότι υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι τρεις από τους δέκα άντρες φέρονται να μην είπαν την αλήθεια. Φέρονται δηλαδή να συνάντησαν την 12χρονη.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, δεν αποκλείεται κάποιοι εξ αυτών να βρεθούν τελικά κατηγορούμενοι για κακουργηματικές πράξεις. Δεν διευκρινίζεται -προσώρας- εάν κάποιος ή κάποιοι από αυτούς τους τρεις συγκαταλέγονται στον κύκλο των πέντε ατόμων για τα οποία το επόμενο διάστημα αναμένονται εντάλματα σύλληψης.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων ήθελαν (σε συνεννόηση με την αρμόδια Ανακρίτρια που έχει τον έλεγχο όλων των ενεργειών) να καλέσουν την 12χρονη για αναγνώριση προσώπων χθες Τρίτη, κάτι που τελικά δεν κατέστη εφικτό. Έτσι, το πιθανότερο είναι η ανήλικη να κληθεί σήμερα Τετάρτη για να αναγνωρίσει πρόσωπα αντρών που έχουν μπει στο μικροσκόπιο της έρευνας. Αστυνομικές πηγές εξηγούν ότι μετά την αναγνώριση προσώπων από την 12χρονη εκτιμάται ότι θα «τρέξουν» γρήγορα νέες συλλήψεις.

Την ίδια ώρα, σημειώνεται ότι όλοι οι άντρες που ερευνώνται -μέχρι αυτή τη στιγμή- ήρθαν σε επαφή με το κορίτσι μέσω διαδικτυακής εφαρμογής. Θολό παραμένει το τοπίο σε σχέση με τους άντρες που βίασαν το παιδί στον οίκο ανοχής όπου το πήγαινε ο Ηλίας Μίχος (όπως κατέθεσε η 12χρονη στην τρίτη κατάθεσή της). Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση πιστεύουν ότι είναι αληθής η αναφορά του κοριτσιού ότι ο Μίχος την πήγαινε σε οίκο ανοχής και ήδη έχουν γίνει έρευνες -υπό άκρα μυστικότητα- για να πέσει φως προς αυτή την κατεύθυνση (που εν δυνάμει διευρύνει σημαντικά τον κύκλο των βιαστών).

Διαβάστε ακόμα:

Σεπόλια: «Βροχή» τα εμβάσματα στον λογαριασμό της μητέρας της 12χρονης

Σεπόλια: Πούλαγε φωτογραφίες και βίντεο της 12χρονης ο Ηλίας Μίχος;

Σβουρδάκου στο Newsbomb: Όσο πιο μικρή η ηλικία τόσο μεγαλύτερα έσοδα