ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ανήλικος πυροβόλησε λεωφορείο – Τρόμος για 25 επιβάτες

Ανήλικος πυροβόλησε λεωφορείο – Τρόμος για 25 επιβάτες
Φωτογραφία αρχείου / InTime

Ένας ανήλικος πυροβόλησε με αεροβόλο όπλο ένα λεωφορείο στη δυτική Αττική προκαλώντας τον τρόμο στους 25 επιβάτες του.

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι τρεις συλληφθέντες για τον πυροβολισμό με αεροβόλο με στόχο λεωφορείο στη δυτική Αττική.

Αίσθηση προκαλεί ότι αυτός που πυροβόλησε από τους τρεις είναι ο ανήλικος, ηλικίας 16 ετών. Όπως φέρεται να είπε, οι άλλοι δύο (ηλικίας 25 και 28 ετών) του είπαν να πυροβολήσει εναντίον του λεωφορείου και εκείνος υπάκουσε.

Ο ανήλικος βρισκόταν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου. Κατέβασε το παράθυρο και πυροβόλησε με το αεροβόλο, όταν το αυτοκίνητο διασταυρώθηκε με το λεωφορείο που ήταν εν κινήσει στη λεωφόρο Δημοκρατίας στη δυτική Αττική. Τα δύο οχήματα κινούνταν σε αντίθετα ρεύματα κυκλοφορίας.

Την ώρα του πυροβολισμού στο λεωφορείο βρίσκονταν περίπου 20-25 επιβάτες. «Εγώ έριξα», φέρεται να είπε ο 16χρονος, ο οποίος στην αρχή είπε ότι οι άλλοι δύο συλληφθέντες δεν έχουν καμία σχέση και στη συνέχεια ανασκεύασε λέγοντας ότι εκείνοι του είπαν να πυροβολήσει.

Στο πλαίσιο της έρευνας, παρουσία Εισαγγελέα έγιναν έρευνες σε σπίτια, όπου κατασχέθηκαν κυνηγετικά όπλα.

Υπενθυμίζεται ότι το συμβάν σημειώθηκε την Κυριακή το βράδυ όταν λεωφορείο του ΟΣΥ, γραμμή 866, που εκτελούσε το δρομολόγιο Ασπρόπυργος-Σταθμός Αγίας Μαρίνας δέχτηκε πυροβολισμούς.

Πιο συγκεκριμένα, αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα προσέγγισε το λεωφορείο και τότε ο ένας από τους τρεις αγνώστους πυροβόλησε με πιστόλι, με αποτέλεσμα να σπάσει την τζαμαρία από την πλευρά του οδηγού, που σώθηκε από θαύμα.

Το λεωφορείο σταμάτησε και ειδοποιήθηκε η Αστυνομία. Άντρες της Ασφάλειας Ασπροπύργου έκαναν έρευνες και πέρασαν χειροπέδες σε τρία άτομα: έναν 28χρονο, έναν 25χρονο και έναν 16χρονο. Στην κατοχή του ανήλικου βρέθηκαν ένα αεροβόλο πιστόλι, αμπούλες αερίου, μία συσκευασία μεταλλικών σφαιριδίων και ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι μικρού μήκους.