ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Χειροπέδες σε γνωστό στιχουργό - Συμμετείχε σε κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών

Χειροπέδες σε γνωστό στιχουργό - Συμμετείχε σε κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών

Τα πέντε μέλη του κυκλώματος φέρονται να πραγματοποίησαν τουλάχιστον 600 συναλλαγές ναρκωτικών ουσιών και να διακίνησαν 18 κιλά ακατέργαστης κάνναβης

Με χειροπεδες βρέθηκε στιχουργός, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης για το «ξήλωμα» κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών στην Τρίπολη. Στη δικογραφία που σχηματιστηκε για την εμπλοκή του στιχουργού στην υπόθεση σημειώνεται:

«Κατελήφθη να έχει στην κατοχή του ποσότητα κοκαΐνης 27,7 γραμμαρίων και ποσότητα κάνναβης 95 γραμμαρίων, την οποία όπως προέκυψε από την προανάκριση διακινούσε ενεργώντας κατά μόνας στα μέλη του κυκλώματος, καθώς και σε άλλους χρήστες».

Τα μέλη του κυκλώματος είναι πέντε και σε αυτά δεν συμπεριλαμβάνεται το όνομα του στιχουργού, ενώ συνολικά περιέχονται τα ονόματα 65 πελατών του κυκλώματος που έκαναν «παραγγελίες» ναρκωτικών.

Τα πέντε μέλη του κυκλώματος φέρονται να πραγματοποίησαν τουλάχιστον 600 συναλλαγές ναρκωτικών ουσιών και να διακίνησαν 18 κιλά ακατέργαστης κάνναβης.

Όσον αφορά στα κέρδη τους, υπολογίζονται στις 148.000 ευρώ. Σύμφωνα με την έρευνα της Αστυνομίας, η δράση τους ξεκίνησε τουλάχιστον από το μήνα Φεβρουάριο και διήρκεσε μέχρι την ημέρα της σύλληψης την 15η Ιουνίου 2023.

Η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση έγινε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης που συνέλαβαν πέντε άτομα. Σε βάρος του ενός εξ αυτών εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 10 ετών για ληστεία και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Κατά την διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 7 κιλά κάνναβης, δύο δενδρύλλια κάνναβης, ένα αυτοκίνητο, μια μοτοσικλέτα, τρεις ζυγαριές ακριβείας, δέκα κινητά τηλέφωνα και νάιλον συσκευασίες.