ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Αττική: «Μάστιγα» οι συμμορίες ανηλίκων στις γειτονιές - Σοκάρουν τα στοιχεία

Αττική: «Μάστιγα» οι συμμορίες ανηλίκων στις γειτονιές - Σοκάρουν τα στοιχεία

Σοκάρουν τα περιστατικά ανήλικης εγκληματικότητας. Μικρά παιδιά φτάνουν στο σημείο να δίνουν χρήματα σε συνομήλικους τους για να ξυλοκοπήσουν άλλα παιδιά.

Μικροί αλλά άκρως επικίνδυνοι. Γροθιές, κλωτσιές, μαχαιρώματα, ληστείες και ξυλοδαρμοί. Άγουροι κακοποιοί και θύματα παιδιά.

Οι λόγοι των αιματηρών επιθέσεων; Κυριαρχία στην περιοχή, τσακωμοί για τα μάτια κοριτσιών κι επίδειξη δύναμης.

Είκοσι περίπου συμμορίες ανηλίκων δρουν στο Λεκανοπέδιο σκορπώντας τον τρόμο. Οι αρχές βρίσκουν στις τσάντες τους ολόκληρα οπλοστάσια σιδηρογροθιές, μαχαίρια, αιχμηρά αντικείμενα και πεταλούδες, με τα οποία κλέβουν, απειλούν και στέλνουν στο νοσοκομεία άλλους ανηλίκους

«Υπάρχουν περιοχές που έχουν κόντρα μεταξύ τους και μπορεί να συναντηθούν για να λύσουν κάποιες διαφορές φυσικά υπάρχουν για ληστείες για να πάρουν κινητά να κλέψουν και να βγάλουν λεφτά».

Οι συμμορίες ανηλίκων προκαλούν πονοκέφαλο στις αρχές. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ανήλικα παιδιά έχουν φτάσει στο σημείο ακόμη και να δίνουν το χαρτζιλίκι τους σε άλλους ανήλικους. 20 ευρώ είναι πολλές φορές το τίμημα προκειμένου να ξυλοκοπήσουν εκείνους που έχουν βάλει στο στόχαστρο.

«Πληρώνουν για να χτυπάει κάποιος κάποιον για να τον κλέψει ή για οτιδήποτε».

Είκοσι περίπου συμμορίες ανηλίκων που απαρτίζονται από 15 περίπου άτομα η καθεμία δρουν στο Λεκανοπέδιο σκορπώντας τον τρόμο.

Από το Κέντρο της Αθήνας την Καισαριανή το Βύρωνα την Βάρκιζα, την Ηλιούπολη, το Ελληνικό, την Καλλιθέα, τη Νέα Σμύρνη μέχρι το Χαλάνδρι μέχρι την Αγία Παρασκευή, την Κηφισιά και το Μαρούσι.

Αντί για βιβλία και τετράδια, στις τσάντες τους κουβαλούν μαχαίρια πεταλούδες, ψαλίδια και άλλα αιχμηρά αντικείμενα. Μία σιδηρογροθιά βρέθηκε στην κατοχή ενός ανήλικου που συνελήφθη προχθές στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως θα εξομολογηθούν ανήλικοι στο MEGA φροντίζουν πάντα να κυκλοφορούν με μεγάλες παρέες σε κεντρικά μέρη υπό το φόβο των επιθέσεων από συμμορίες.

«Βγαίνουμε κοντά στα σπίτια μας σε κοντινά μέρη ώστε να είναι σίγουροι οι γονείς μας να μας βλέπουν και μου έχει βάλει και η μαμά μου gps στο κινητό και βλέπει που είμαι κάποιες φορές».

«Συνήθως βγαίνω με φίλους μου αλλά αν βγω μόνος μου έχω ένα άγχος».

Οι σκληροί ανήλικοι μάλιστα, δε διστάζουν να διαφημίσουν τις παραβατικές τους συμπεριφορές στα social media. Καταγράφουν σε βίντεο τους άγριους ξυλοδαρμούς και διακινούν το υλικό σε ομαδικές συνομιλίες.

Στις περιπτώσεις όπου αστυνομικοί προχώρησαν σε συλλήψεις ανηλίκων διαπίστωσαν με έκπληξη ότι στα κινητά τους τηλέφωνα υπήρχε πληθώρα τέτοιου βιντεοληπτικού υλικού αλλά και μηνύματα του τύπου «οπλισμένοι όλοι σήμερα», «ετοιμαστείτε για πόλεμο», «ήρθε η ώρα τους».