ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Χρήστος Γιαλιάς: Μυστήριο με διάρρηξη στο εξοχικό του - Πήραν μόνο ένα λάπτοπ οι κλέφτες

Χρήστος Γιαλιάς: Μυστήριο με διάρρηξη στο εξοχικό του - Πήραν μόνο ένα λάπτοπ οι κλέφτες

Χρήστος Γιαλιάς: Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την κλοπή στο εξοχικό του δολοφονηθέντος επιχειρηματία 

Μία περίεργη διάρρηξη που ίσως συνδέεται με τη δολοφονία του 59χρονου επιχειρηματία Χρήστου Γιαλιά καλείται να διερευνήσει η Ασφάλεια Τρικάλων σε συνεργασία με το τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.

Η διάρρηξη έγινε στην εξοχική κατοικία του επιχειρηματία στην ορεινή περιοχή Ελάτη των Τρικάλων.

Σύμφωνα με το STAR, κάτοικοι της περιοχής είδαν ίχνη παραβίασης και αμέσως ειδοποίησαν συγγενικά πρόσωπα του επιχειρηματία.

Οι συγγενείς του 59χρονου έσπευσαν στο ορεινό θέρετρο και επιβεβαίωσαν ότι στο εξοχικό υπήρχαν ίχνη διάρρηξης, ενώ γρήγορα διαπίστωσαν ότι οι δράστες είχαν αφαιρέσει από το σπίτι μόνο το λάπτοπ του επιχειρηματία.

Αμέσως ειδοποίησαν την Αστυνομία και στο σημείο έφτασαν ειδικοί των εγκληματολογικών εργαστηρίων, που πήραν αποτυπώματα και γενετικό υλικό.

Μέσα στο σπίτι εντοπίστηκαν, επίσης δυο περίστροφα, ένα πολεμικό τυφέκιο, δύο γεμιστήρες και σφαίρες, τα οποία ανήκαν, προφανώς, στον κύριο Γιαλιά.

Δολοφονία Χρήστου Γιαλιά: Το δρομολόγιο που ακολούθησαν οι δράστες

Σύμφωνα με πληροφορίες, αποκαλύφθηκε το δρομολόγιο διαφυγής των δολοφόνων του επιχειρηματία μετά την μαφιόζικη εκτέλεση στην Μάνδρα.

Όπως προέκυψε από τις έρευνες της Αστυνομίας οι δράστες φαίνεται να παρακολουθήσαν αρκετές μέρες την περιοχή, κι έτσι είχαν βρει δρομολόγια προκειμένου να φύγουν από το σημείο της δολοφονίας χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Επιπλέον, φαίνεται να προκύπτει ότι οι δράστες είχαν προχωρήσει στην χαρτογράφηση περιοχής κι έτσι είχαν διαλέξει χωματόδρομους για διαφυγή μέσα από το βουνό μετά την διάπραξη της δολοφονίας.

Αναφορικά με τον οδηγό της μοτοσικλέτας, φαίνεται πως είναι έμπειρος καθώς κατάφερε να αποφύγει κάμερες ασφαλείας. Η συνολική διάρκεια της εκτέλεσης του επιχειρηματία στην Μάνδρα κράτησε μόλις 30 δευτερόλεπτα.

Οι δράστες, πριν φύγουν από το σημείο της εκτέλεσης εξαφάνισαν τα ίχνη τους, πετώντας το καλάσνικοφ που χρησιμοποίησαν μέσα στο φλεγόμενο όχημα του επιχειρηματία.