ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάσθηκε σπείρα που διέπραττε απάτες σε βάρος ηλικιωμένων

Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάσθηκε σπείρα που διέπραττε απάτες σε βάρος ηλικιωμένων

Στην εξιχνίαση πολυάριθμων υποθέσεων απάτης σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών προέβησαν αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση συνελήφθη ένας 42χρονος Βούλγαρος, μέλος σπείρας που εξαπατούσε ανυποψίαστες ηλικιωμένες γυναίκες, αποσπώντας παράνομα διάφορα χρηματικά ποσά και τιμαλφή.

Σε βάρος του 42χρονου Βούλγαρου, καθώς και των υπόλοιπων μελών της σπείρας, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της «Σύστασης Συμμορίας» και «Απάτης».

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη της σπείρας προσποιούμενα τους νοσοκομειακούς ιατρούς και άλλοτε τους δικηγόρους, πραγματοποιούσαν αιφνιδιαστικές τηλεφωνικές κλήσεις στις οικίες ηλικιωμένων κυρίως ατόμων, υποστηρίζοντας ψευδώς ότι, συγγενικό τους πρόσωπο έχει εισαχθεί εσπευσμένα για νοσηλεία ή ότι έχει προκαλέσει με υπαιτιότητά του τροχαίο ατύχημα.

Οι δράστες, ακολουθώντας το συγκεκριμένο μοτίβο δράσης, προσπορίζονταν παράνομο περιουσιακό όφελος από χρηματικά ποσά και τιμαλφή, που τους παρέδιδαν τα θύματά τους και τα οποία προορίζονταν δήθεν για αγορά των απαιτούμενων υλικών για την αποκατάσταση της σωματικής βλάβης των προσφιλών τους προσώπων ή την άμεση παροχή νομικής υποστήριξης λόγω της εμπλοκής τους σε τροχαία ατυχήματα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, αστυνομικοί, το μεσημέρι της Παρασκευής (13/3/2015) στο πλαίσιο έρευνας για τη δράση της συγκεκριμένης σπείρας, εντόπισαν τον συλληφθέντα έξω από το σπίτι 84χρονης, στην περιοχή του Ντεπώ, όπου ανέμενε την

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τα μέλη της συμμορίας, ενεργώντας πάντα με την ίδια μεθοδολογία αποκόμισαν χρυσές λίρες και το ποσό των 1.500€, σε τέσσερις ακόμη περιπτώσεις στη πόλη της Θεσσαλονίκης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στο κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και των υπολοίπων μελών της σπείρας.

Σχετικές ειδήσεις