ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Τρεις αυτοκτονίες απέτρεψε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Τρεις αυτοκτονίες απέτρεψε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Τρεις περιπτώσεις εκδήλωσης πρόθεσης αυτοκτονίας εντόπισαν αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο διαδίκτυο.

Ένας 24χρονος, ένας 46χρονος και μια 56χρονη εξέφρασαν μέσω αναρτήσεών τους στο διαδίκτυο την πρόθεσή τους να αυτοκτονήσουν, θέτοντας σε «συναγερμό», τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στηνπρώτη περίπτωση, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Διεύθυνσης, μέσω της online διαδικασίας «CYBER ALERT», ενημερώθηκε τηλεφωνικά, το βράδυ της Τρίτης (20/10), ότι άγνωστος χρήστης του διαδικτύου εκδήλωσε σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης την πρόθεση να αυτοκτονήσει.

Ακολούθησε άμεσα ενδελεχής διαδικτυακή - αστυνομική έρευνα και κατόπιν αλληλογραφίας με την εν λόγω ιστοσελίδα και την αρμόδια εταιρεία παροχής τηλεπικοινωνιών, ταυτοποιήθηκε γεωγραφικά η περιοχή όπου βρισκόταν το άτομο και όπως προέκυψε, επρόκειτο για 24χρονο άνδρα, ο οποίος εντοπίστηκε εγκαίρως από αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος και διασφαλίστηκε η σωματική του ακεραιότητα.

Για τη δεύτερη περίπτωση, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (21/10), ότι χρήστης κοινωνικού δικτύου, εκδήλωσε την πρόσθεση να αυτοκτονήσει σε σχετική του ανάρτηση.

Και σε αυτή την περίπτωση, εξειδικευμένοι αστυνομικοί μετά από έρευνες και με τη συνεργασία της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, ταυτοποίησαν τα σημεία διασύνδεσης στο διαδικτυακό «προφίλ» του χρήστη, ο οποίος προέκυψε ότι ήταν ένας 46χρονος.

Άμεσα ενημερώθηκε το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα, όμως δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός του 46χρονου και για το λόγο αυτό ενημερώθηκε αμέσως η Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής, αστυνομικοί της οποίας τον εντόπισαν ύστερα από επιστάμενες έρευνες και αναζητήσεις, και διασφαλίστηκε η σωματική του ακεραιότητα και ψυχολογική υποστήριξη.

Στην τρίτη περίπτωση, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώθηκε σήμερα (23/10) τα ξημερώματα, ότι χρήστης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης εκδήλωσε την πρόσθεση να αυτοκτονήσει. Μετά από έρευνα εντοπίστηκε μια 56χρονη και διασφαλίστηκε η σωματική της ακεραιότητα και ψυχολογική φροντίδα.

Σχετικές ειδήσεις