ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» πίσω από τη βόμβα στο ΣΕΒ

Η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» πίσω από τη βόμβα στο ΣΕΒ

Η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» κρύβεται πίσω από την τρομοκρατική ενέργεια στο ΣΕΒ τον περασμένο Νοέμβριο.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Δευτέρας (21/12) άγνωστος τηλεφώνησε σε εφημερίδα και ανέφερε ότι υπάρχει προκήρυξη για την ανάληψη της ευθύνης της τρομοκρατικής ενέργειας στο ΣΕΒ. Πραγματοποιήθηκε έρευνα και τελικά βρέθηκε στην περιοχή των Εξαρχείων ένα στικάκι σε καφάο.

Ο άγνωστος ανέφερε ότι η προκήρυξη, βρισκόταν σε κίτρινο φάκελο ο οποίος είχε αφεθεί στη διασταύρωση Εμμ. Μπενάκη και Σμολένσκι, στα Εξάρχεια.

Άμεσα έσπευσαν στο σημείο δυνάμεις της αντιτρομοκρατικής, που μετά από εξονυχιστική έρευνα ανακάλυψαν μέσα σε καφάο του ΟΤΕ, ένα στικάκι (usb), το οποίο εξετάζεται στα εργαστήρια της Αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται ότι από την έκρηξη της βόμβας, τα ξημερώματα της 24η Νοεμβρίου, είχαν προκληθεί σοβαρές ζημιές τόσο στο ίδιο το κτήριο που είχαν στόχο οι τρομοκράτες όσο και στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που είχαν διαρρεύσει από η Αστυνομία, η βομβιστική επίθεση στα γραφεία του ΣΕΒ «φωτογράφιζε» ενέργεια του «Επαναστατικού Αγώνα», την «ουρά» του Νίκου Μαζιώτη.

Όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, η προκήρυξη, η οποία είναι σε ηλεκτρονική μορφή και συγκεκριμένα σε συσκευή αποθήκευσης USB, περιλαμβάνει κείμενο 32 σελίδων.

Το περιεχόμενο του κειμένου δεν έχει γίνει γνωστό, ενώ για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Η ΟΛΑ εμφανίστηκε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2013 με επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Λεωφόρο Συγγρού, πρώτα με μια αποτυχημένη προσπάθεια εκτόξευσης ρουκέτας και αμέσως μετά με αυτόματα καλάσνικοφ και ακολούθησαν οι εξής επιθέσεις για τις οποίες η ΟΛΑ έχει αναλάβει την ευθύνη:

  • 30 Δεκεμβρίου 2013, επίθεση με δύο καλάσνικοφ κατά της οικίας του Γερμανού πρέσβη, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στο Χαλάνδρι, όπου έριξαν 60 σφαίρες.
  • 14 Ιανουαρίου 2014, εκτόξευση ρουκέτας στα γραφεία της Mercedes στη Βαρυμπόμπη, όπου όμως από λάθος υπολογισμό δεν κατάφεραν να πλήξουν το κτίριο.
  • 12 Δεκεμβρίου 2014, επίθεση με δύο καλάσνικοφ στην Ισραηλινή πρεσβεία.

Σχετικές ειδήσεις