ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Υπόθεση Αγγλούπα: Η μεγάλη «μπίζνα» στο Μιλάνο και ο εφοπλιστής με τα ρολόγια!

Υπόθεση Αγγλούπα: Η μεγάλη «μπίζνα» στο Μιλάνο και ο εφοπλιστής με τα ρολόγια!

Για περίπου είκοσι ημέρες ο κοριός της ΕΥΠ κατέγραφε συνομιλίες μεταξύ του 39χρονου επιχειρηματία Αλέξανδρου Αγγλούπα και στενού του φίλου.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΜΕ ΤΟΝ «ΑΣΥΛΛΗΠΤΟ» ΦΙΛΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ ΚΛΕΠΤΑΠΟΔΟΧΟ – Η ΜΙΣΗ ΚΟΣΜΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΑΓΟΡΑΖΕ ΑΠΟ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ

Το ενδιαφέρον στις συνομιλίες επικεντρώνεται στη μεγάλη «μπίζνα» που ετοιμάζονταν να κάνουν στο Μιλάνο, με βασικό ενορχηστρωτή της υπόθεσης τον φίλο του επιχειρηματία. Οι δύο άνδρες εμφανίζονται να μιλούν για πώληση ρολογιών σε Ιταλό στο Μιλάνο, με αντάλλαγμα 800. 000 ευρώ. Η δουλειά ήταν δύσκολη, όπως φαίνεται από τις καταγραφές, καθώς απαιτούσε να ταξιδέψει κάποιος στη γειτονική χώρα, να τσεκάρει τα χρήματα σε safe house και πολλά ακόμη...Μάλιστα, φαίνεται να εμπλέκεται στη συγκεκριμένη αγοραπωλησία και τρίτο επίσης φιλικό πρόσωπο.

Ένα από τα βασικά συμπεράσματα που προκύπτει από τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι αρχές είναι ότι η μισή κοσμική Αθήνα αγόραζε από τα κλεμμένα χρυσαφικά που προωθούσαν στη «μαύρη αγορά» ο Αγγλούπας και οι συνεργάτες του.

Οι διάλογοι που παρουσιάζει το Newsbomb.gr είναι αποκαλυπτικοί.

Η προμήθεια του «φίλου»

Αγγλούπας: Τους είπα ότι ο (...) έχει μια προμήθεια (30.000 ευρώ) από εκεί που θα πάρω κι εγώ κάτι, και τα υπόλοιπα είναι μεσάζοντες, δεν έχουμε δουλειά εμείς

Φίλος: Εντάξει, ακριβώς αυτό είναι. Δηλαδή εγώ παίρνω τα τριάντα τρία, εσύ τριάντα τρία, ο (...) τριάντα τρία.

Το σχέδιο στο Μιλάνο και ο εφοπλιστής με τα ρολόγια

Φίλος: Λοιπόν, άκουσε τώρα τι λένε αυτοί οι άνθρωποι, οι ρολογάδες (...) Αυτοί θα είναι τη Δευτέρα εδώ, αυτοί θα είναι οι εκτιμητές (...) Λέω τα ρολόγια θα είναι σε θυρίδα και δεν τα βγάζει ο άνθρωπος, γιατί φοβάται (...) Ο αγοραστής ο ίδιος θα είναι στο Μιλάνο με τα χρήματα, ο (...) αυτός μαζί με τον δικηγόρο του. Δεν έχει καμία αντίρρηση να πάμε να ελέγξουμε τα χρήματα όπου θέλουμε (...) Δηλαδή σου λέει πάρε τα λεφτά, πες μου ότι είσαι safe και τότε αφήνεις τους δικούς σου από τα μάτια σου με τα ρολόγια (...)

Αγγλούπας: Ναι, να εκτιμήσει αυτός πόσο θέλει για ένα (...) και να βγάλουμε κοστολόγιο.
Φίλος: Εγώ δεν έχω άνθρωπο να στείλω στο Μιλάνο. Υποτίθεται εσύ τα έχεις τα άτομα αυτά.
Αγγλούπας: Πάω εγώ στο Μιλάνο.

Ο δεύτερος φίλος και ο εφοπλιστής

Φίλος 2: Τώρα μόλις μίλησα με τον (αναφέρει όνομα εφοπλιστή)
Αγγλούπας: Τι λέει;
Φίλος 2: Του είπα ότι θα πάρω πρωί πρωί τα ρολόγια
Αγγλούπας: Ωραία, θα έρθει ο άνθρωπος στο γραφείο να μιλήσουμε να δούμε πως θα το κάνουμε.

Την επόμενη ημέρα ο Αγγλούπας συνομιλεί με τον κολλητό, ο οποίος φαίνεται πως έχει αναλάβει την παραλαβή του εκτιμητή του πελάτη από το Μιλάνο:

Αγγλούπας: Εμείς τι κάνουμε με το θέμα μας;

Φίλος: Περιμένω να μου πουν τι ώρα θα είναι να πάω να πάρω τον άνθρωπο από το αεροδρόμιο, για να τον πάρω μαζί και να τον πάω στην εταιρία.

Πρόβλημα με συναλλαγή στο Μιλάνο – πρόταση για Γερμανία στον...φίλο!

Αγγλούπας: Προχωράμε κανονικά, το θέμα είναι ότι φοβούνται τη συναλλαγή εκεί, πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε, φοβάται ο (αναφέρει όνομα) να πάει εκεί.

Φίλος: Άμα τους πούμε τώρα όχι το χαλάτε εσείς

Αγγλούπας: Φοβούνται. Πρέπει να δούμε εμείς πως θα το κάνουμε. Δηλαδή στη Γερμανία υπάρχει τρόπος να παραδώσουν σε σένα τα λεφτά;

Φίλος: Μα εγώ είμαι Ελλάδα και σε καμία περίπτωση δε θέλω να πάρω αυτά τα λεφτά. Ο (αναφέρει όνομα) αφού φοβάται γιατί δεν τα παίρνεις εσύ που δε φοβάσαι;

Αγγλούπας: Πώς να δώσω εγώ τα λεφτά; Εξακόσιες χιλιάδες; Και θα μεταφέρω και τόσα...Πώς θα δώσω τα λεφτά για να πάρω τα ρολόγια; Να σου πω κάτι; Να τους κόψουμε τριάντα χιλιάρικα να έρθουν εδώ. Κάτι δε μου πάει καλά...
Φίλος: Ε αφήτε το το τότε αν δε σας πηγαίνει καλά, ή ασ τους να έρθουν να τα δούνε, να δούμε τα μούτρα τους, να δούμε πως είναι αυτοί αυτοί που θα έρθουν.

(...)

Φίλος: Φοβούνται να φέρουν τα λεφτά αυτοί. Το πρόβλημά τους από την αρχή είναι πως να φέρουν τα λεφτά.
Αγγλούπας: Ε με εταιρία σεκιούριτι δεν μπορούν να τα φέρουν; Πόσο κοστίζει;
Φίλος: Είσαι βλαμμένος;
Αγγλούπας: Όχι ε;

Στις 4 Οκτωβρίου το ραντεβού με τον αγοραστή κλείνεται σε γνωστή καφετέρια της Γλυφάδας, αλλά τελικά η δουλειά «στραβώνει» γιατί αντί για ένα άτομο ανακαλύπτουν ότι ήρθαν δύο...

Φίλος: Έχω δώσει τη διεύθυνση της καφετέριας, έλα και εσύ αύριο το πρωί
Αγγλούπας: Θα καθυστερήσω λίγο.

Το πρωί της 4ης Οκτωβρίου...

Φίλος: Είμαι εδώ με έναν κύριο, που δεν μιλάει γρι αγγλικά. Πως θα συνεννοηθούμε; Θέλει τα ρολόγια να δει. Από εκεί και πέρα λέει θα κάνουμε τις συνεννοήσεις με τους άλλους.
Αγγλούπας: Πώς θα συνεννοηθούμε ρε; Ξέρω γω...
Φίλος: Κοίτα όταν φτάσουμε μπροστά στα ρολόγια εσείς θα καταλάβετε από τον τρόπο που θα τα δει αν είναι γνώστης, γιατί ξέρετε τι πρέπει να δει στα ρολόγια.

Κλείνουν ραντεβού στο γραφείο στις 12, όταν μια ώρα νωρίτερα:

Φίλος: Ο Θεός είναι μεγάλος! Ήρθε μπροστά μου ο (αναφέρει όνομα) και τον έβαλα και άκουσε τη συνομιλία. Λοιπόν δεν είναι μόνος του αυτός εδώ! Είναι κι άλλος εδώ πέρα.

Αγγλούπας: Αχα.

Φίλος: Και την ώρα που μιλάει στο τηλέφωνο, γυρνάει και του λέει, έχουν αλλάξει τη μέρα τι να κάνω, να περιμένω εδώ μαζί του ή να έρθω σε σένα; Λοιπόν υπάρχει κι άλλος μαζί του.

Αγγλούπας: Στο είπα δεν είναι.

Επιχειρηματίας: Ναι, λοιπόν εγώ λέω να μην προχωρήσουμε.

Αγγλούπας: Οχι, όχι,όχι είναι στήσιμο, πάνε να στήσουνε σου λέω ρε.

Επιχειρηματίας: Ναι κάτι βρωμάει.

Η λύση βρέθηκε

Φίλος: Λοιπόν το αλλάζουμε πάλι στο σκηνικό. Ο άνθρωπος δε βγάζει τα ρολόγια από τη θυρίδα και η πληρωμή του λέω να γίνει στο Μιλάνο σε safe house ή μια τράπεζα.

Αγγλούπας: Αυτό πρέπει να το οργανώσω εγώ κι εσύ. Αυτό είναι δικό μας θέμα, πρέπει να βρούμε safe house στο Μιλάνο.

Σχετικές ειδήσεις