ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Στον εισαγγελέα οι δράστες της δολοφονίας του ηλικιωμένου στην πλατεία Βάθης

Στον εισαγγελέα οι δράστες της δολοφονίας του ηλικιωμένου στην πλατεία Βάθης

Ένας 57χρονος Έλληνας και ένας 50χρονος Ρουμάνος, που είναι, σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο δράστες της ανθρωποκτονίας 70χρονου ιατρού, οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα.

Η ανθρωποκτονία που διαπράχθηκε το βράδυ της Τετάρτης (5/4/2017) στο διαμέρισμα-ιατρείο του 70χρονου, στην οδό Μάρνης στην πλατεία Βάθη, εξιχνιάστηκε από το τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Οι δύο δράστες, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. μετά από καταδίωξη και ενώ προέβαλαν σθεναρή αντίσταση.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δύο δράστες πήγαν στο ιατρείο με σκοπό τη ληστεία. Αφού έδεσαν και φίμωσαν το θύμα, ερεύνησαν τους χώρους, αλλά εγκατέλειψαν την προσπάθειά τους λόγω της άμεσης επέμβασης της αστυνομίας. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο θάνατος του θύματος προκλήθηκε από την απόφραξη των αεροφόρων οδών.

Ο Ρουμάνος δράστης είχε δραπετεύσει στις 17 Φεβρουαρίου 2017 από τη φυλακή, ενώ έχει κατηγορηθεί κατ' επανάληψη, για ληστείες, διακεκριμένες κλοπές, οπλοκατοχή, αρπαγή, σύσταση συμμορίας και άλλα αδικήματα.

Παράλληλα, ο 57χρονος Έλληνας δράστης έχει κατηγορηθεί κατ' επανάληψη για απάτη, πλαστογραφία, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, παραβάσεις της νομοθεσίας περί παιχνιδιών και καζίνο, καθώς και για άλλα αδικήματα.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ