ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Στα ύψη η εγκληματικότητα - Νέο θρίλερ με δύο δολοφονίες ηλικιωμένων στο κέντρο της Αθήνας

Στα ύψη η εγκληματικότητα - Νέο θρίλερ με δύο δολοφονίες ηλικιωμένων στο κέντρο της Αθήνας

«Κόκκινο» έχει χτυπήσει η εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας, καθώς με διαφορά μόλις λίγων ωρών εντοπίστηκαν νεκροί μέσα στα διαμερίσματά τους δύο ηλικιωμένοι άνδρες.

Ο πρώτος άνδρας, ηλικίας 75 ετών, βρέθηκε σε κατάσταση προχωρημένης σήψης μέσα στο διαμέρισμά του στον 1ο όροφο, στην οδό Αλκαμένους, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα στην Αθήνα και τα κίνητρα των δολοφόνων του, όπως και η ταυτότητά τους, παραμένουν άγνωστα.

Ο δεύτερος, ένας συνταξιούχος γιατρός ηλικίας 70 ετών φαίνεται ότι άνοιξε την πόρτα στους δολοφόνους του, οι οποίοι του χτύπησαν, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, προσποιούμενοι τους ασθενείς, αλλά ο πραγματικός τους στόχος, ήταν να τον ληστέψουν.

Ήταν νεκρός για καιρό…

Το πτώμα -του πρώτου χρονικά άνδρα που εντοπίστηκε την Τετάρτη (5/4) - βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη, σε ύπτια θέση στο πάτωμα του υπνοδωματίου του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ηλικιωμένος που έμενε μόνος του στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας είχε να εμφανιστεί αρκετές ημέρες με αποτέλεσμα κάποιοι φίλοι του να τον αναζητήσουν.

Μάλιστα ένας ανιψιός του, τον αναζήτησε ακόμα και στα νοσοκομεία.

Ταυτόχρονα οι γείτονες του που είχαν να τον συναντήσουν πάνω από μια εβδομάδα είδαν κάτω από την πόρτα του διαμερίσματος του να συσσωρεύονται χαρτιά με λογαριασμούς.

Έτσι ειδοποίησαν την αστυνομία προκειμένου να μπουν στο διαμέρισμα.

Οι άνδρες της ΕΛΑΣ που έσπευσαν στο σημείο δεν διαπίστωσαν ίχνη παραβίασης τόσο στη πόρτα, όσο και στα παράθυρα με αποτέλεσμα το πιο πιθανό σενάριο να θέλει τον άτυχο άνδρα να άνοιξε ο ίδιος την πόρτα στον δολοφόνο του.

Ο 75χρονος άνδρας βρέθηκε σε σήψη, μαχαιρωμένος στην πλάτη στο δωμάτιο του, δίπλα από το κρεβάτι του.

Φορούσε τις πιτζάμες του, ενώ οι γείτονες του αναφέρουν έναν ότι ήταν ευγενικός άνθρωπος χωρίς όμως να έχει πολλές οικειότητες με τους γείτονες του.

Οι αστυνομικοί πλέον εστιάζουν τις έρευνες τους στο φιλικό κύκλο του δολοφονημένου άνδρα.

Άνοιξε την πόρτα στους δολοφόνους του

Λίγη ώρα μετά τον εντοπισμό ενός 75χρονου, τραγικό θάνατο έπειτα από κακοποίηση ληστών βρήκε ηλικιωμένος άνδρας στην οδό Μάρνη 25 στην περιοχή της Ομόνοιας.

Ο άτυχος 70χρονος άνδρας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο χωρίς τις αισθήσεις του.

Δύο κακοποιοί, ένας Έλληνας και ένας Ρουμάνος εισέβαλαν στο διαμέρισμα του συνταξιούχου γιατρού και τον απείλησαν ζητώντας του χρήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες προσποιήθηκαν τους ασθενείς για να ξεγελάσουν τον γιατρό και να τους ανοίξει την πόρτα.

Όταν μπήκαν στο διαμέρισμα έδεσαν και φίμωσαν τον άτυχο άνδρα προκειμένου να ψάξουν ανενόχλητοι το σπίτι του.

Οι φωνές τους ωστόσο προκάλεσαν ανησυχία στους γείτονες που ειδοποίησαν άμεσα την αστυνομία.

Σε ελάχιστα λεπτά, άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ έφτασαν στην οδό Μάρνη εντοπίζοντας μάλιστα τον Έλληνα και τον Ρουμάνο οι οποίοι πιθανότατα είναι οι δράστες.

Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες ένας κάτοικος, μετά τις εκκλήσεις για βοήθεια που άκουσε από τον ηλικιωμένο άνδρα ειδοποίησε την αστυνομία.

Άμεσα άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ έφτασαν στην οδό Μάρνη 25 και ανέβηκαν στον έκτο όροφο όπου βρίσκεται το διαμέρισμα και το ιατρείο του συνταξιούχου ανδρολόγου.

Οι δράστες που ήταν εκείνη την ώρα μέσα στο διαμέρισμα του γιατρού άκουσαν τους αστυνομικούς και προσπάθησαν να ξεφύγουν από τα σκαλιά.

Οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ τους αντελήφθησαν και τους καταδίωξαν.

Τους πρόλαβαν δυο ορόφους πιο κάτω και μεταξύ αστυνομικών και δραστών ακολούθησε μάχη.

Ένας από τους δυο φερόμενους δολοφόνους απείλησε τους αστυνομικούς με μαχαίρι, ωστόσο οι άνδρες της ΕΛΑΣ κατάφερνα να ακινητοποιήσουν τόσο τον ίδιο όσο και το συνεργό του.

Ο άτυχος γιατρός είχε δεθεί χειροπόδαρα από τους δύο άνδρες ενώ με ένα κασκόλ τον είχαν φιμώσει στο στόμα.

Ο ηλικιωμένος ωστόσο, δεν άντεξε. Παρά την άμεση μεταφορά του με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, άφησε τελικά την τελευταία του πνοή.

Σχετικές ειδήσεις