ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Οσμή σκανδάλου: Έκθεση της PwC δίνει πολιτική τροπή στην υπόθεση Folli Follie

Οσμή σκανδάλου: Έκθεση της PwC δίνει πολιτική τροπή στην υπόθεση Folli Follie

Στοιχεία φωτιά που δίνουν και πολιτική τροπή στο σκάνδαλο της Folli Follie εμπεριέχονται στην έκθεση διαχειριστικού ελέγχου που συνέταξε η PwC και υποβλήθηκε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και στο ανακριτικό τμήμα του Πρωτοδικείου Αθηνών. 

Η PwC διεξήγαγε μια εις βάθος έρευνα που έλαβε χαρακτήρα δικανικής διερεύνησης και στη βάση της οποίας εξετάσθηκαν στελέχη της εταιρείας, αλλά και διερευνήθηκαν στοιχεία από mail, τραπεζικές συναλλαγές, αρχεία από υπολογιστές εργαζομένων και δεδομένα που ανακτήθηκαν από τους server της Folli Follie.

Για όλα τα ηλεκτρονικά αρχεία (περισσότερα από 1,2 εκατομμύρια) που περιήλθαν στην κατοχή της PwC ακολουθήθηκε συγκεκριμένη διαδικασία ανάκτησης των στοιχείων για να διασφαλιστεί η εξαγωγή των δεδομένων και η έγκυρη νομικά χρήση τους.

Το πλέον ενδιαφέρον είναι πως η έκθεση της PwC που κατατέθηκε στις Αρχές εμπεριέχει και σειρά αρχείων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας μεταξύ των Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσο και στελεχών της Folli που είχαν αναλάβει να πραγματοποιήσουν επαφές και μεσολαβήσεις για τη διαχείριση του σκανδάλου.

Σε κάποια από τα mail, υπάλληλος της Folli Follie εμφανίζεται να επικοινωνεί με τους Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσο για να εξασφαλιστεί ευνοϊκό περιβάλλον για το χειρισμό της υπόθεσης από τις αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει διασταυρώσει το Newsbomb.gr, o ίδιος υπάλληλος εμφανίζεται να αναφέρει πως κυβερνητικός παράγοντας είναι ενημερωμένος και προτίθεται να διευκολύνει να πραγματοποιηθούν συγκεκριμένες επαφές και συνεννοήσεις. Στα mail γίνεται αναφορά αφενός σε ημερομηνίες και σε αρχικά ονομάτων προσώπων που εμπλέκονται σε αυτές τις συνεννοήσεις, αφετέρου και σε χρηματικά ποσά.

Είναι ενδεικτικό πως το επίμαχο διάστημα ανταλλαγής των ηλεκτρονικών μηνυμάτων, η PwC φέρεται να εντόπισε ανάληψη χρηματικών ποσών ύψους 80.000 ευρώ, ποσό που δεν κατέστη εφικτό να προσδιοριστεί το πως και που αξιοποιήθηκε, αλλά εκτιμάται πως αποτέλεσε «μίζα» προς τα πρόσωπα που αναφέρονται στις συνομιλίες.

Κύκλοι της Folli Follie που ερωτήθηκαν από το Newsbomb.gr, δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσουν τις σχετικές πληροφορίες έως τη στιγμή της ανάρτησης του ρεπορτάζ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα» Λινού στο Newsbomb.gr: Πολύ πιθανό το μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού να είναι και στην Ελλάδα