ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Υπόθεση Παπαγγελόπουλου: Συνεχίζονται οι καταθέσεις - Ποιοι παίρνουν σειρά

Υπόθεση Παπαγγελόπουλου: Συνεχίζονται οι καταθέσεις - Ποιοι παίρνουν σειρά
ΙΝΤΙΜΕ / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται η ανάκριση για την υπόθεση της Novartis και την εμπλοκή ή μη του πρωην αναπληρωτή υπουργού δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στους δικαστικούς χειρισμούς.

Την σκυτάλη από τα πολιτικά πρόσωπα που κατέθεσαν ενώπιον της ανακρίτριας του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου, Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου, παίρνουν οι εισαγγελικοί λειτουργοί, πρώην και νυν, που έχουν προχωρήσει σε σοβαρές καταγγελίες σε βάρος του κ. Παπαπγγελόπουλου.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να καταθέσει ο εισαγγελέας Εφετών, Παναγιώτης Αθανασίου η πρώην εισαγγελέας Εφετών, Γεωργία Τσατάνη, αλλά και πρόσωπα-κλειδιά που φέρονται να γνωρίζουν το παρασκήνιο της υπόθεσης, όπως η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου και η πρώην γενική επιθεωρήτρια δημόσιας διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου.

Υπενθυμίζεται, ότι μέχρι σήμερα έχουν καταθέσει για την υπόθεση και τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που κατονομάστηκαν από τους προστατευόμενους μάρτυρες, δηλαδή ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο πρώην του υπουργός Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμμένος, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνος, ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς.

Επιπλέον, έχει καταθέσει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής, αλλά και η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Ράικου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ολικό lockdown στην Αττική: Πιο κοντά από ποτέ - Οι εισηγήσεις των ειδικών