ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Κατέθεσε ο Σπύρος Μπιμπίλας στον εισαγγελέα: «Τον λόγο έχει η δικαιοσύνη»

Κατέθεσε ο Σπύρος Μπιμπίλας στον εισαγγελέα: «Τον λόγο έχει η δικαιοσύνη»

Ολοκλήρωσε πριν από λίγο την κατάθεση του στον εισαγγελέα ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας.

 

Ο δημοφιλής ηθοποιός είχε κληθεί από τη Δικαιοσύνη για να εισφέρει στοιχεία και καταγγελίες που αφορούν στην ανοιχτή εισαγγελική έρευνα για τις παρενοχλήσεις και όχι μόνο στον καλλιτεχνικό χώρο. Ο κ. Μπιμπίλας παρέμεινε στο γραφείο του εισαγγελέα για 2,5 ώρες, ενώ πέρασε το εισαγγελικό κατώφλι κρατώντας μία λευκή τσάντα στο χέρι.

Ο ηθοποιός κλήθηκε μεταξύ άλλων να καταθέσει όσα στοιχεία-καταγγελίες έχει στη διάθεσή του και αφορούν στις δύο μηνύσεις που είναι κατατεθειμένες στην εισαγγελία. Δηλαδή, όσα στοιχεία ενδεχομένως υπάρχουν για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, αλλά και άλλες καταγγελίες που ίσως αφορούν στη δεύτερη μήνυση, που έχει κατατεθεί από τον Δημήτρη Άνθη σε βάρος ηθοποιού, που φέρεται να ήταν παρών στην καταγγελθείσα από τον Νίκο Σ. κακοποίηση από τον κ. Λιγνάδη.

Ο κ. Μπιμπίλας, λόγω της θεσμικής του ισότητας, φέρεται να προσκόμισε και όλες τις καταγγελίες που έχουν ήδη φτάσει στο ΣΕΗ, οι οποίες είναι ακόμα ποινικά αξιοποιήσιμες, δηλαδή πρόκειται για αδικήματα τα οποία δεν έχουν ακόμα παραγραφεί.

Οι περιπτώσεις καταγγελιών που είναι ακόμη «ενεργές» θα ερευνηθούν από τον εισαγγελικό λειτουργό που χειρίζεται την υπόθεση και σε κάθε περίπτωση που στοιχειοθετείτε η τέλεση αξιόποινης πράξης, ο εισαγγελέας θα προχωρά στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του καταγγελλόμενου προσώπου. Κατά συνέπεια, κρίνεται εξαιρετικά πιθανό, καταγγελίες ή πληροφορίες που ακούγονται σε επίπεδο φημών, να αποκτήσουν διαφορετική υπόσταση τις επόμενες ημέρες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα» για lockdown: Πιθανή η παράταση στην Αττική – Πόσο θα διαρκέσει