ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δημήτρης Λιγνάδης: Καλείται για 4η φορά από τον εισαγγελέα για εξηγήσεις

Ο Δημήτρης Λιγνάδης
ΙΝΤΙΜΕ

Η ώρα του εισαγγελέα έφτασε για τέταρτη φορά για τον Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος καλείται ως ύποπτος για μια ακόμη πράξη βιασμού ανήλικου αγοριού, την τέταρτη κατά σειρά, από τον εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο.

Η συγκεκριμένη καταγγελία βιασμού προέκυψε από την κατάθεση στην 19η ανακρίτρια ενός 24χρονου άνδρα, ο οποίος φέρεται να κατηγορεί τον Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμό πριν από 7 χρόνια, όταν βρισκόταν σε ηλικία 17 ετών.

Μετά την αποτίμηση της κατάθεσης αυτής από την ανακρίτρια, ο φάκελος εστάλη στην εισαγγελία της Αθήνας και ανατέθηκε στον εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο για να διενεργηθεί έρευνα.

Ο εισαγγελικός λειτουργός έστειλε την σχετική παραγγελία για να ληφθούν ανωμοτί εξηγήσεις από τον ηθοποιό στο τμήμα ασφαλείας Τριπόλεως και στη συνέχεια θα αποφασίσει σχετικά με την άσκηση δίωξης σε βάρος του ή μη.

Εν αναμονή της κλήσης σε απολογία για την 3η περίπτωση

Παράλληλα, ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου αναμένεται να κληθεί σε απολογία από την 19η ανακρίτρια για την τρίτη καταγγελία βιασμού σε βάρος του, για την οποία μάλιστα το προηγούμενο διάστημα του ασκήθηκε ποινική δίωξη.

Αυτή η δίωξη αφορά σε μήνυση που κατατέθηκε από νεαρό άνδρα, ο οποίος ισχυρίζεται πως βιάσθηκε το 2018 από τον σκηνοθέτη μέσα στο σπίτι του. Σύμφωνα με όσα φέρεται να καταγγέλλει ο Δ.Μ, ο οποίος είναι Έλληνας και την περίοδο του καταγγελλόμενου συμβάντος ήταν ενήλικος, ο σκηνοθέτης τον γνώρισε στην πλατεία του Αγίου Παύλου στο Μεταξουργείο.

Ο ίδιος δεν έχει σχέση με τον καλλιτεχνικό χώρο και η γνωριμία τους φέρεται να έγινε στην πλατεία κοντά στο σπίτι του σκηνοθέτη, όταν ο τελευταίος -πάντα κατά τον μηνυτή- τον προσέγγισε και έπιασαν συζήτηση. Στη συνέχεια, φέρεται να του πρότεινε να πάνε στο σπίτι του, όπου σύμφωνα με όσα καταγγέλλει τον «νάρκωσε» με αλκοόλ και ναρκωτικές ουσίες και στη συνέχεια τον βίασε.

Μετά την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας και παροχής εξηγήσεων από τον ίδιο τον σκηνοθέτη, ο οποίος αρνείται ακόμη και ότι γνωρίζει το συγκεκριμένο πρόσωπο, η εισαγγελία της Αθήνας προχώρησε στην άσκηση δίωξης σε βάρος του για βιασμό. Η υπόθεση βρίσκεται πλέον στα χέρια της ανακρίτριας η οποία αναμένεται να τον καλέσει σε νέα απολογία, που θα αφορά την συγκεκριμένη πράξη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Σοκάρει το πόρισμα της ιατροδικαστικής έκθεσης - Η αιτία θανάτου της 20χρονης