ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δίκη ψευτογιατρού: Το παραμύθι που πουλούσε - «Μεγάλο μας λάθος που ακολουθήσαμε τον δρόμο του»

Δίκη ψευτογιατρού: Το παραμύθι που πουλούσε - «Μεγάλο μας λάθος που ακολουθήσαμε τον δρόμο του»
Συγκλονιστικές καταθέσεις στη δίκη του ψευτογιατρού.
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Δίκη «ψευτογιατρού»: Σε φορτισμένο κλίμα διεξήχθη η δίκη του «ψευτογιατρού», που κατηγορείται για τους θανάτους 12 καρκινοπαθών.

Τρίτος μάρτυρας, που κλήθηκε να καταθέσει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, ήταν ο πατέρας του 16χρονου Θεοδόση, που έπασχε από καρκίνο στον εγκέφαλο και ο 48χρονος υποσχέθηκε πλήρη ίαση στους γονείς του.

«Το βλέμμα του, η συμπεριφορά του, το στήσιμο του δεν άφηνε περιθώρια ότι δεν ήταν γιατρός. Τέλος Ιουνίου δώσαμε ραντεβού σε κλινική για να κάνει αιμοληψία στον Θεοδόση για να στείλει στην Ελβετία και να μας δώσει εξειδικευμένη θεραπεία. Ο ίδιος έκανε την αιμοληψία. Στη συνέχεια μας έλεγε ότι η μαγνητική του Θεοδόση ήταν καλή. Με τα φάρμακα που μας έδωσε μας εγγυήθηκε ότι θα είχε το παιδί πλήρη ίαση. Αυτό μας παραπλάνησε εμάς, γιατί το χειρουργείο που μας έλεγαν στο εξωτερικό, είχε ποσοστά να μην πετύχει» ανέφερε ο μάρτυρας.

Ο μάρτυρας περιέγραψε ότι συναντήθηκαν σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, όπου ο «ψευτογιατρός» του έκανε την περίφημη «ένεση αρτεμισίνης». Όπως είπε ο μάρτυρας, «εκείνη τη μέρα για πρώτη φορά ξεκίνησε να λέει για χρήματα, ζήτησε 22.000 ευρώ. Δεν τα είχα μαζί μου και έδειξε να στενοχωρήθηκε. Του ζήτησα αριθμό λογαριασμού και δεν ήθελε. Του τα πήγα την άλλη μέρα».

Σε ερώτηση της έδρας αν το παιδί θα ζούσε στην περίπτωση που δεν είχαν ακολουθήσει τις οδηγίες του 48χρονου, ο μάρτυρας απάντησε: «Εκατό τοις εκατό, το χειρουργείο θα έδινε μια τριετία περιθώριο. Δεν μας έδιναν μεγάλα περιθώρια αλλά το παλεύαμε και το χειρουργείο ήταν το μεγάλο μας όπλο. Δυστυχώς ακολουθήσαμε τον δρόμο του κατηγορούμενου και αυτό ήταν το μεγάλο μας λάθος. Είχαμε πάει στους καλύτερους γιατρούς, θα πηγαίναμε σε βοτανολόγο;».

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο μάρτυρας, ο «ψευτογιατρός» διέψευδε την ύπαρξη υποτροπής στην ασθένεια. «Μας έλεγε "μη στενοχωριέστε, δεν υπάρχει υποτροπή". Ακύρωνε πάντα οποιαδήποτε γνωμάτευση υπήρχε και έδινε δική του ερμηνεία. Στον "Νέον Αθήναιον" μας έδωσε ένα έγγραφο, σε σελίδα Νέον Αθήναιον, για να προετοιμάσει τον οργανισμό του Θεοδόση για αγωγή. Για το κουτί με τα φάρμακα τον συναντήσαμε στο εστιατόριο του Μητέρα και μάλιστα ζήτησε καφέ από το εστιατόριο και άκουσα την υπάλληλο να του λέει "αμέσως γιατρέ μου"», περιέγραψε ο μάρτυρας.

Κλείνοντας την κατάθεσή του ανέφερε: «Το μεγαλο μας παράπονο είναι ότι δεν ήρθε μία φορά στο νοσοκομείο, ενάμιση μήνα, να δει το παιδί. Ακόμα και όταν το παιδί ήταν σε κώμα προσπαθούσαμε με αεροδιακομιδή να πάμε στη Γερμανία. Αυτό μας προβλημάτιζε αλλά το παιδί ήταν στην εντατική».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε η χήρα του Μανώλη Καντάρη, του άνδρα που δολοφόνησαν το 2011 για μια κάμερα

Δίκη ψευτογιατρού: Ξέσπασε σε λυγμούς ο πρώτος μάρτυρας περιγράφοντας πώς πέθανε ο πατέρας του

«Σφάχτηκαν» Πάνια - Τσαλίκης: «Είναι περίεργο να μου κάνεις συνέντευξη και να μην έχεις ενημερωθεί»