ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Απορρίφθηκε η προσφυγή του δικηγόρου που κατηγορείται για διασπορά ψευδών ειδήσεων

Απορρίφθηκε η προσφυγή του δικηγόρου που κατηγορείται για διασπορά ψευδών ειδήσεων
Ανοικτές οι δικαστικές υποθέσεις του δικηγόρου που τάσσεται κατά των εμβολίων.
INTIME

Την απόρριψη της προσφυγής του δικηγόρου με την οποία ζητά να μην δικαστεί στις 14 Ιανουαρίου 2022 για διασπορά ψευδών ειδήσεων κατ΄ εξακολούθηση, προτείνει με πρότασή του προς το Δικαστικό Συμβούλιο ο εισαγγελέας Εφετών Γιώργος Οικονόμου.

Μάλιστα, κάνει λόγο για «εξαιρετικά επικίνδυνη συμπεριφορά» του όσα ισχυρίζεται για τα εμβόλια είναι αναληθή και αβάσιμα και εάν υιοθετηθούν έστω κι από μέρος του πληθυσμού υπάρχει κίνδυνος για γενικευμένη εξάπλωση του ιού.

«Η παραπάνω αξιόποινη συμπεριφορά του κατηγορουμένου παρουσιάζεται εξαιρετικά επικίνδυνη διότι εν μέσω πανδημίας στη χώρα μας διαθέτει και διασπείρει προφανώς ψευδείς και αβάσιμες ειδήσεις ικανές να προκαλέσουν σοβαρές ανησυχίες και φόβο στους πολίτες της χώρας και να κλονίσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στην δημόσια υγεία και το κυριότερο τα γεγονότα τα οποία παραθέτει μέσω του διαδικτύου είναι προφανώς αναληθή, χρησιμοποιεί υβριστικές εκφράσεις για τους ιατρούς και τα στελέχη του υγειονομικού προσωπικού οι οποίοι καθημερινά προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με κίνδυνο της υγείας τους ακόμη και τη ζωή τους ενώ εκφέρει και ακραίες αντιεπιστημονικές απόψεις παντελώς ατεκμηρίωτες για το εμβόλιο κατά του Covid προτρέποντας με ευθύ τρόπο τους πολίτες να μην εμβολιάζονται διότι με τις υποτιθέμενες παρενέργειες τους οδηγεί στο θάνατο. Όλα τα παραπάνω στις κρίσιμες για τη χώρα μας περιστάσεις πέραν του ότι είναι αναληθή και αβάσιμα διότι συνοδεύονται και από περιστατικά τα οποία ουδέποτε έχουν συμβεί – εκατοντάδες ασθενής διακομίστηκε με παρενέργειες του εμβολίου που αποκρύπτονται από το ιστορικό τους – εμφανίζουν και τον κίνδυνο εάν υιοθετηθούν από μέρος του πληθυσμού να έχουμε γενικευμένη εξάπλωση του ιού…» αναφέρει χαρακτηριστικά στην πρόταση του ο κ. Οικονόμου.

Πλέον, την τελική απόφαση καλείται να λάβει το Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο θα εκδόσει βούλευμα τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Εξηγήσεις για κακούργημα

Στο μεταξύ, ο δικηγόρος έδωσε σήμερα εξηγήσεις ως ύποπτος τέλεσης των κακουργηματικών πράξεων της συνέργειας σε θανατηφόρα έκθεση σε κίνδυνο και της συνέργειας στην παραβίαση μέτρων κατά του κορονοιού καθώς και του πλημμελήματος της συμμετοχής σε αυτοκτονία.

Υπενθυμίζεται, ότι βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» της Δικαιοσύνης μετά τον θάνατο από επιπλοκές του κορονοιού 54χρονης μη εμβολιασμένης γυναίκας, που αρνήθηκε τη διασωλήνωση, στον Ευαγγελισμό τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ως φυσικός αυτουργός των συγκεκριμένων πράξεων καλείται αύριο να δώσει εξηγήσεις ο σύζυγος της 54χρονης.

Τον ισχυρισμό ότι δεν συνέστησε στη γυναίκα να μη διασωληνωθεί προέβαλλε κατά την είσοδο του στο γραφείο του πταισματοδίκη ο δικηγόρος, ο οποίος ισχυρίζεται πως ευθύνες πρέπει να αναζητηθούν στους γιατρούς οι οποίοι ενώ πήραν εισαγγελική εντολή στις 12 το μεσημέρι διασωλήνωσαν την ασθενή στις 8 το βράδυ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Σε ταβέρνα μετά τον σάλο - Ο κρυφός γάμος στην Αλόννησο

Πώς κόλλησε κορονοϊό ο Γιώργος Τράγκας; Όλη η αλήθεια

Κακοκαιρία: «Κλείδωσαν» οι χιονοπτώσεις στην Αττική τα επόμενα 24ωρα – Τι «βλέπουν» οι μετεωρολόγοι

Δολοφονία στα Γλυκα Νερά: Σε δίκη παραπέμπεται ο Μπαμπης Αναγνωστοπουλος - Βαρύ το κατηγορητήριο